Gerard Versteegh ljuger sig blå

I dagens Computer Sweden sitter bland annat Gerard Versteegh på Film2Home och påstår att vi kanske kan slippa DRM så småningom. Det lät ju positivt och snällt, ända tills man kommer till slutet av artikeln, då han förklarar tvånget att använda Windows Explorer med att de inte får använda Apples DRM. Lösningen att skippa DRM helt hade han då plötsligt glömt bort.

Dessutom var det bara en dryg månad sedan han hade en stor artikel i Dagens Industri om hur hemskt det är med fildelning, och att det behövs saker som Cecilia Renfors förslag, DRM, ökat skydd för upphovsrätt, yadda yadda.

Tack Gerard, men du tillhör samma grupp människor som filmbolagen som kräver DRM. Gör någonting istället för att bara säga att ”ni för diskussioner”. Tills dess använder jag min Linuxdator till andra tjänster än Film2Home.

Andra bloggar om: , , , , .

6 kommentarer på “Gerard Versteegh ljuger sig blå

  1. Han nämnde faktiskt alternativet att inte använda DRM:

    ”Jag tror vi kommer att slippa det i framtiden, men inte än på tio år, säger Gerard Versteegh.”

    Okey, tio år till man kan börja ladda ner film lagligt och kunna se på den? Tyvärr så kommer folk aldrig köpa filmer som är sämre än de man kan få gratis för:
    1) Filmer finns i mycket bättre kvalitet (direktrippar av Blu-ray t.ex.) än det finns för nedladdning.
    2) DRM, behöver ingen kommentar.
    3) Vill du ha filmen i Blu-ray kvalitet så måste man åka in till närmaste filmbutik som har sådana filmer, alltså en promenad på ungefär 30 min. dit.

    Jag har också Linux/GNU (Ubuntu) och kommer inte heller att kunna spela upp filmerna under de närmaste ?10? åren.

    Har aldrig kommenterat här innan, vill bara säga att det är en väldigt bra blogg som tar upp bra frågor på ett bra (=liberalt) sätt.

  2. Mattias: Jo, men jämför hans attityd till det med tonen i Rikards artikel ovan. Film2Home kanske mycket väl pratar med filmbolagen om att få bort DRM, men de förstår bevisligen inte varför det egentligen behövs.

Lämna en kommentar