Tolkning

Det där med att tolka information är inte alltid så enkelt. Jag såg hos Blogge att en lärare blivit uppsagd för att rektorn hade läst några texter från den hårdrocksgrupp som läraren är med i. Tydligen hade han trott att texterna var på allvar, något som Anne förklarar anledningen till. Att tolka den information man får är inte alltid så lätt om man inte förstår bakgrunden, eller hur FRA?

Som vanligt är det de kristna moralisterna som står bakom den här totala bristen på förståelse och kärlek till sina medmänniskor, utan de fortsätter döma alla som inte exakt delar deras åsikter. Eller ännu värre, använder ”men vad ska alla ANDRA tycka?” som svepskäl.

Jag är inte speciellt förvånad, bara förundrad över hur de står ut att se sig själva i spegeln efter att ha stått i kyrkan och lovat att älska sin nästa, när de sedan går ut i verkligheten och gör dem arbetslösa.

Ju fler sådana här saker jag läser om, desto längre bort vill jag vara från religiösa hycklare, och desto farligare förstår jag hur ”lagom” med information är i fel händer.

Länkar: Aftonbladet, SvD.

Andra bloggar om: , , , , .

7 reaktioner till “Tolkning

 1. Eh?

  Han har INTE fått sparken – han har fått nej till en jobbansökan. Det var en provanställning.

  Varför fick han inte jobbet? För han var satanist och spelade i ett band som framförde motbjudande texter om våld och sataniska riter – och han skulel undervisa barn.

  Tror jag skulle gjort samma bedömning. Trots att jag vare sig är kristen eller särskilt moralistisk.

  För övrigt så är det läraren själv som är den religiösa i detat fall. Han tror på djävulsdyrkan.

 2. Att vara satanist är väl också en form av religion så varför ska inte Emil få ha sin religion ifred? Alla andra härjar ju om sin religionsfrihet och accepterar man dessa måste man väl acceptera ”the dark side”

 3. Wunder: Jag skrev ”uppsagd”, inte ”fått sparken”. Även om ”blivit nekad anställning” kanske vore mer korrekt. Det var rektorn som hävdade att de andra lärarna, som var frikyrkliga, skulle ta illa upp.

  Lulski: Precis. Kristna företrädare (absolut inte alla kristna, det finns vettiga människor där också) är väldigt pigga på att vara ”toleranta” mot andra människor så länge som de till 100% delar deras egna åsikter.

 4. Wunder: För att vara korrekt så blev han uppsagd. Om han bara fått ett nej på sin ansökan skulle han inte få ut någon ersättning eller?

  För övrigt är det ganska inskränkt att tro att han är en satansdyrkare bara för att bandet han spelar i sjunger om detta. Det är ju som Anne Björnström skriver att om alla hårdrockarna levde efter sina låttexter så skulle ritualmord antagligen vara den vanligaste dödsorsaken i sverige…

  För att kommentera själva ämnet så känns det som det handlar om vanlig hederlig moralpanik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s