Varför föraktar politiker logik?

Nu var vi där igen.

Någon politiker eller en välbetald lobbyist får för sig att det finns ett problem som måste lösas. Själva behovsanalysen är noll. Argumenten existerar inte. Det närmsta man kommer är någon abstrakt fantasi eller djupt religiös moral. Ändå får man med sig större delen av riksdagen, och alla chefer för de större företagen (som med mjukvarupatent, där ALLA utvecklare är emot dem, och typ Ericssons VD är för).

På andra sidan sitter vi. Pirater, personer med tveksam sexuell identitet, och i största allmänhet folk som tror på yttrandefrihet, demokrati, fritt utbyte av information och kunskaper, rätten att tala sitt modersmål (teckenspråket har inte varit tillåtet speciellt länge, och blev inte officiellt modersmål förrän 1987 om jag minns rätt – i Pajala fick barnen stryk om de pratade finska, vilket alla gör där), rätten att vara naken med vem man vill så länge båda är med på det, och vad det nu är. Vi har alla argument. Vi har hundratals års historia i ryggen. Vi har alla experter. Vi har alla fakta kring vad som är tekniskt möjligt, och hur lätt det är att gå förbi de larviga hinder de vill sätta upp. Exakt all logik är på vår sida. Det är inte så att våra argument är lite bättre, utan vi är de enda som faktiskt har några. De andra har luft. Tom, meningslös luft.

När det gäller internetsaker som fildelning, övervakning, loggning osv har vi en förkrossande majoritet av folket med oss. Det är inte riktigt lika tydligt när det gäller sexuallagar, men det verkar vara få förutom de mest kristna stollarna som är speciellt starkt emot dem. Ingen tycker att personer som behöver narkotika av medicinska skäl ska straffas (och miljoner andra situationer som Blogge har tagit upp), när risken för beroende och skador nästan är noll. I fallet med mjukvarupatent står alla utvecklare på samma sida, och hatar dem.

Nu börjar vi i FRA-frågan äntligen få med oss några tidningar, vilket ytterligare visar vilka som har ”rätt”.

Ändå. Ändå sitter hundratals politiker och säger att trots att de inte ens vet vad de handlar om, så gör de som ”chefen” har bestämt. De köper den meningslösa skräckpropagandan istället för att ägna en sekund åt att läsa ett enda sakligt argument.

Sedan undrar de var politikerföraktet kommer från och varför valdeltagandet går ner. Jo, det var ju verkligen konstigt. Vi får nog tillkalla den lokala Mensa-gruppen i sällskap med några Nobelpristagare för att lösa det problemet. Det är som om hela riksdagen har fått damp, och inte bryr sig om vad man säger till dem.

Med lite tur kommer nu Annie och Federley svänga, och förhoppningsvis ta med sig några personer till, hit till rätt sida. Man kan ju alltid hoppas. Jag kan lova stående hyllningar från många i så fall, som t.ex:

Opassande, Sagor från Livbåten, Anna Troberg, Erik Laakso, Mina moderata karameller, Enligt min Humla, Cattis blogg, Attilla, Bloggen Bent, Peace Love and Capitalism, Federley Farmor GunHenrik Alexandersson, Anders Wallner, Mia is a geek, Den Liberala Misantropen, Trottens Betraktelser, WitchBitch, Gubben vid Rämen, Stationsvakt, Tantrablog, Törnebohms, ProjO, Kristina af Knusselbo, Cattis blogg, Magnus Andersson, Cynism, Peter KarlbergErik Hultin, Lakes Lakonismer, Frihet fildelning och feminism, Syrrans granne, Eva-Lena Jansson.

Andra bloggar om: , , , , , , , .

11 kommentarer på “Varför föraktar politiker logik?

  1. Hmmm… – Mitt i prick ovan i inläggstexten, faktiskt…

    DemoKrati – i meningen folkstyre har Wi nog ej fullt ut haft under min livstid = 67 år, troligast…

    Mer om vad jag menar med folkstyre på
    http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/14/demokrati

    Att logik snart hart när ej alls existerar längre – har nog ”fördumningsenergierna” = IT-smogen Wi alla ständigt och jämt omges med sedan 1955 – och i speciellt hög grad sedan 1997 – i avgörande grad med att göra, troligast…

    Mer om IT-smogen som sådan – ifall Du ids klicka på mitt namn nedan – och där läsa en eller annan A4-sida textmassa.

Lämna en kommentar