Lika inför lagen

Det var ju bra att regeringen slängde Renforsutredningen i papperskorgen. Alltid något.

Blogglänkarna tar upp de flesta problemen med att låta företag bedriva polisverksamhet, framför allt varför just den branschen ska ha en gräddfil, och hur dåligt det har gått i USA med stämningar kors och tvärs.

Dessutom, som sagt, finns det inget offer. Både musikbranschen och filmbranschen går bra. Pocketböcker säljs som aldrig förr. Mediabranschen mår bra, trots 10 års fildelning. Att med det som bakgrund införa det amerikanska kaoset är sinnessjukt.

Extra intressant blir det när det är en av personerna bakom Renforsutredningen som ska framföra fildelarnas argument i en frågestund om fildelning, när argumentet för den här privatiseringen är att det inte går att ”avskaffa upphovsrätten”, som de tydligen tror att någon vill. Hitta på fler lögner, vetja.

Det är också lite kul att se att alla tidningar har satt rubriken ”Hårdare tag mot fildelare”, förutom SvD som har ”Kulturarbetare får stöd av domstol”. Den mer korrekta ”Alliansen gör medborgarna rättslösa” har alla missat.

Ett av de bästa sätten att hantera det här, om det inte hinner stoppas innan det blir lag, är ju att ta fasta på att det ju måste gälla alla former av kreativa verk, och att det därmed är fritt fram av varenda bloggare att begära ut IP-nummer på vem som helst. Överbelastningsattacker är alltid kul.

Bloggar: Johanna Nylander, Emma, Claes Krantz, KAS, Pär Ström, Christian Engström.

Länkar: Aftonbladet, DN, DinaPengar, SvD, IDG1, IDG2, Ny Teknik, Sydsvenskan.

8 kommentarer på “Lika inför lagen

  1. Som jag läste via en annan webbsida ”medan busen lugnt laddar ner via de oskyldigas Internet uppkoppling” ha ha … De enda busarna här är stavas ALLIANSEN,de har ju snart snott allt som går att sno ha ha ….

    Pelle

  2. Genom vad som verkar vara ett fyllnadsval i ett kongressdistrikt i Illinois har Bill Foster (D) tagit plats som ny ledamot av det amerikanska representanthuset. Jag har inte hört talas om Bill Foster förut, och att denna händelse nu kablas ut på bland annat Slashdot beror på att Foster enligt uppgift är den förste kongressledamoten med egen erfarenhet av programmering (i bland annat Assembler och Fortran, får vi veta).

    Var han står i olika teknikpolitiska frågor är väl fortfarande oklart, och som ensam ledamot lär han inte kunna uträtta några underverk, men det är ändå intressant med en politiker som rimligen förstår vad som händer under huven på en dator. Hur många av våra svenska riksdagsledamöter har skrivit eller modifierat ett enda program, och därmed erfarit den fantastiska känslan av att verkligen kontrollera en automatisk process?

Lämna en kommentar