Hur du slipper få din internettrafik censurerad

Håkan Roswall hittade ingenting på datorerna som de stal från The Pirate Bay och dussintals andra företag och föreningar, helt enkelt för att det inte fanns någonting att hitta. Nu har man då bestämt sig för att ägna sig åt lite maktmissbruk och vill lägga till deras servrar till det berömda barnporrfiltret. Helt utan bevis, rättegång eller något annat.

Självklart handlar det inte om någon barnporr, för någon sådan finns inte där. Det är ren och skär censur, precis som de värsta diktaturerna ägnar sig åt. Att använda ett sådant här filter för helt andra saker (=att göra Henrik Pontén och Monique Wadstedt glada) än vad det är tänkta för, kallas ändamålsglidning. Det var det som framför allt Piratpartiet varnade för.

Samtidigt står samma tekniskt okunniga politiker och hävdar att FRA’s nya övervakningsmöjlighet absolut inte ska användas för något annat än att bekämpa terrorister. Tack, nu har vi sett hur mycket vi kan lita på sådana löften.

Det roliga i det här fallet är att, precis som Projo skriver, det är hur enkelt som helst att komma runt det här censurfiltret. Istället för att en handfull pedofiler och ett gäng datorkunniga människor vet hur, kommer det nu spridas till en miljon fildelare. Därmed blir filtret meningslöst, precis det som varnades för skulle hända om det missbrukades. Kort version: Editera din hosts-fil eller använd OpenDNS. Det tar inte ens en minut. Det enda filtret gör är nämligen att hindra din dator från att få reda på vilket IP-nummer som ett visst namn (t.ex. ”thepiratebay.org”) har. Om du inte använder operatörens DNS så används inte filtret, och så kan du surfa vart du vill.

Artikel hos Copyriot, Aftonbladet, DN, SvD och IDG.

Andra bloggar om: , , , , .

8 kommentarer på “Hur du slipper få din internettrafik censurerad

  1. Hur kan man nöja sig med att bara säga att ”det inte finns där”? Är fildelning verkligen viktigare än barnen?
    Jag tycker då att man lär (på pirate bay’s initiativ givetvis) kolla igenom det som finns innan man kort konstaterar att polisen har fel och att allt som vanligt är en konspiration för att stänga PB, fildelning är bra, och jag är helt klart på pirate bays sida, bara dom sköter ärenden likt dessa snyggt och med ryggen fri.. Som det ser ut nu så är jag inte helt säker på att så är fallet tyvär..

  2. Det finns inget material alls hos Pirate Bay förutom torrent-filer. Just torrent-filer till barnporr plockar de dessutom bort så fort de får rapporter om det. Det går att använda samma resonemang mot både Google, Yahoo och andra söktjänster som mot Pirate Bay. Ska vi stoppa accessen till dem också, bara för att någon vid något enstaka tillfälle har hittat någonting som kanske skulle kunna klassificeras som barnporr? Dessutom utan vare sig bevisning eller rättegång. Seriöst?

    Det handlar inte om fildelning, det handlar om censur (som att Piratbyrån fick sina datorer beslagtagna förra året) och ett kontinuerligt maktmissbruk för att skydda en döende industri.

    Att använda det magiska ordet ”barnporr” för att få tyst på ett forum som inte håller med den sittande regeringen är lika sjukt som att kalla allting för ”terrorism” som de gör i USA. Det är bara en dimridå för att kunna övervaka och censurera folket.

  3. Hej. Varför är det ingen (polis) som spårar upp de som lägger upp barnporren. Alla tycker att det är ett hemskt brott att lägga upp barnporrmaterial på piratebay. Men det kommer ju aldrig att sluta om man inte spårar upp och de som lägger upp skiten. Jag tycker det är ett mycket värre brott att skapa barnporr. Jo jag vet att det bara finns små torrentfiler på piratebay.Min åsikt är alltså att angripa problemet vid dess källa i första hand och naturligtvis stoppa spridning i andra hand.

  4. Det kan inte vara så att polisen har hittat något på servrarna dom beslagtog?

    Om inte:
    Låg ”barnporrstorrenterna” på servrarna när dom beslagtogs servrarna? Om dom gjorde det och polisen inte såg det så borde ju dom begåt GROVT tjänstefel!

  5. En torrentfil innehåller bara information om IP-nummer och port på den dator som faktiskt tillhandahåller filen i fråga. Det är inte ”innehav”, i någon som helst form. Eller stöld, eller något annat som folk har försökt med.

    ”Tavlan Mona Lisa finns i Paris.”

    Så där, nu har jag stulit Mona Lisa, och har den i min ägo, eftersom jag har talat om var den finns.

    Kanske inte, va?

Lämna en kommentar