Basic personligt

Daniels personliga blogg

Google polisanmälda

Till skillnad från The Pirate Bay (torrent-filer är fortfarande inte olagliga), så finns det på datorerna hos Google filer som enligt svensk lag klassificeras som barnporr. T.ex. det här och det här. Tecknade figurer har nämligen också känslor.

Efter tips från Oscar Swartz så har jag därför polisanmält Google. Jag uppmanar alla andra att göra samma sak. Eftersom det räckte med någon enstaka anmälan för att få in TPB på censurlistan, så kommer förhoppningsvis de ondskefulla barnporrdistributörerna Google snart gå samma väg. Det är bra. De enda sajter som ska man ska få komma åt från Sverige är riksdagen.se och disney.com. Allt annat kan vara farligt.

Även projo har skrivit om Googles cache.

Självklart kör vi OpenDNS numera, så slipper man hela det här idiotfiltret.

Andra bloggar om: , .

Annonser

juli 9, 2007 - Posted by | bloggar, politik, teknik

5 kommentarer »

 1. Är inne på samma linje. I konsekvensens namn måste även google censureras.

  Kommentar av Mattias | juli 9, 2007 | Svara

 2. Du är långsam 🙂 Jag polisanmälde redan i går.

  /C

  Kommentar av caridon | juli 9, 2007 | Svara

 3. Mja. Nog är tramset kring TPB absurt, men jag tror inte att det här är rätt väg att gå. Det skulle inte förvåna om det banade väg för tolkningar om att ännu fler sidor borde stängas ner (för människor verkar ju tycka det).

  Kommentar av Henrik Sundholm | juli 9, 2007 | Svara

 4. Jag vet väl inte om censur utan rättegång och beslagtagande av oskyldiga företags datorer faller under kategorin ”trams”, men ändå.

  Eftersom politikerna uppenbarligen inte förstår hur datorer fungerar så är kanske enda vägen framåt att stänga ner rejält många sajter för att få allmänheten att reagera. Om vi ska ha lagar så ska de väl vara lika för alla?

  Kommentar av Daniel Brahneborg | juli 9, 2007 | Svara

 5. Alltså, polisanmälan mot Google för de två hentai/cartoon-siterna är mycket bra.

  Den kan få tre effekter:

  1: Väljer polisen att censurera Google på grund av detta så skapar det en enorm debatt, troligen i hela världen, eftersom någon fullständig censur av Google inte existerar ens i Kina. Sverige blir likställt med Nordkorea.

  2: Väljer polisen att INTE censurera måste de dock först anse att den tecknade porren inte är barnporr. Då måste de ändra lagen. Vilket också är bra. Tecknade figurer HAR inte känslor, och tecknad porr – vilken det än må vara – måste alltid vara laglig.

  3: Väljer Google att backa och ta bort sina cachade bilder – vad händer då? En fullständigt laglig site i sitt hemland (USA) blir censurerad av Google i Sverige. Det torde innebära stora skadestånd.

  Polisanmälan mot Google kan alltså BARA vara av godo. Censurfiltret är BRA om det används på RÄTT SÄTT. Och lagen mot barnporr är BRA om den förändras något.

  Lagen mot barnporr måste vara glasklar. Det är ÖVERGREPP PÅ BARN och dokumentation och spridning av denna dokumentation, man vill förhindra. Inget annat.

  Kommentar av Gurka i Burka | juli 10, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s