Basic personligt

Daniels personliga blogg

FRA överallt

Nyheter, krönikor, tips och manifestationer, samtliga negativa till FRA-lagen, fortsätter att dyka upp överallt. Den här lagen ska bort snarast möjligt, så enkelt är det.

Den mest kompletta kombinationen lyckades nog Metro med. Först fanns en krönika av Göran Greider som noterar att samhällskritik nu återigen verkar vara möjlig, för första gången sedan 9/11. Sedan fanns en liten recension av Jan Guillous bok Fienden inom oss, som ju handlar om sådana här dumheter ”som sägs skydda demokratin med som kletar av sig på allas vårt privatliv”. Avslutningsvis var det två insändare om det, bland annat en som undrade var hans byxor var, vilket han hade sagt i telefon igår. Lite lustigt. 🙂

I pappers-DN fanns högst upp på första sidan en ”länk” till en text om att FRA nog kommer lyssna på fel personer, men jag har inte hittat den på nätet än. Ropa gärna om ni ser den.

Så jo då, både bloggosfären och gammelmedia håller igång bra nu.

Det är bra att det finns en möjlighet att få den här lagen stoppad nu i september, men frågan är om vi inte måste hjälpa till. Det verkar ligga så enormt mycket prestige i det från alliansens sida, så de lär behöva en ”out” för att kunna backa. Det är ju inte riktigt dit de är på väg just nu, minst sagt (såg länken hos Emma). Låt oss anta att de förstår att den här lagen inte är så himla bra, och att de måste backa. Hur ska de göra det, och vad ska de säga, för att både göra det och få tillbaka lite förtroende från väljarna? Jag är bättre på teknik än politik, så jag har tyvärr ingen aning.

Andra bloggar om: , , , .

Annonser

juni 23, 2008 - Posted by | media, politik

5 kommentarer »

 1. Jag tycker de kan riva upp FRA-lagen och sedan begå samfälld seppuku. Då är vi av med både lagen och Alliansen, och deras heder är återupprättad. Problem solved.

  🙂

  Kommentar av West | juni 23, 2008 | Svara

 2. Nu är ju inte seppuku ett allmänt accepterat karriärsdrag i Sverige numera. Dessutom finns det ju de som kanske skulle anse att det finns andra personer man hellre skulle vilja se i första ledet i så fall. För att vara så där lagom ospecificerat abstrakt, alltså.

  Kommentar av Daniel Brahneborg | juni 23, 2008 | Svara

 3. Alltså – vilken styrka det skulle vara om de rev upp den här lagen nu. Gjorde om den så att det blev bra. Signalspaning OK, massavlyssning helt NEJ

  Kommentar av Mary | juni 23, 2008 | Svara

 4. Mary: Precis, görs det på rätt sätt kan det bli riktigt bra. Det krävs ju en kombination av att kunna visa ödmjukhet och att man lyssnar på vad folk egentligen vill, samtidigt som de måste undvika att känna det som att de tappar ansiktet.

  Kommentar av Daniel Brahneborg | juni 23, 2008 | Svara

 5. Såhär ligger det till

  http://83.233.144.133/tankefrihet/topic.php?id=255

  intressant film http://en.wikipedia.org/wiki/Brazil_(film)

  Dåtidens syn på våran framtid (Idag)

  Orwellisk syn..

  Det finns ingen orsak att ha kvar Fra lagen.

  Dom säger att den behövs pga IT säkerheten.
  Lösningen på den frågan är enkel.
  Be antivirus tillverkarna göra om sina program lite och lägga till moduler som ett sniffer program, Ip tracer ,Ip lookup.

  Programet kan komma se ut följande..
  En popup kommer fram med meddelandet.

  Virus Mask attack från ip bla bla bla.

  Vill du spåra (Ja) (Nej) Välj ett alternativ.

  Vill du göra en anmälan (Ja) (Nej).

  Svårare än så är det inte..

  Kommentar av Mike | juni 23, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s