Sorgligt

Jag har svårt att känna någonting annat än sorg just nu.

Sorg för att så många politiker både hatar internet och vill avskaffa det, samt helst bli av med all IT-relaterad industri från Sverige.

Sorg för att politikerna struntar så fullständigt både i vad folket vill, vad alla experter säger, och vad alla remissinstanser har sagt om den här idiotlagen, och tror att någon extra kontrollinstans hit eller dit faktiskt gör någon skillnad. Det finns ingen ”terrorist bit” i TCP/IP.

Sorg, eftersom precis som Lage Rahm (tror jag det var) varnade om, att den här återremissen kommer hastas igenom på snabbast möjliga sätt, allt för att undvika all form av vettig debatt.

Sorg för att samtliga borgerliga partier har låtit partipiskan vina så hårt, och med kohandel, lögner och teater förolämpat både vårt styrelseskick och konceptet med personval.

Sorg för att samma dag som den här massavlyssningen håller på att kuppas igenom, hade en av dagstidningarna på sin löpsedel att Sverigedemokraterna nu ligger över 4%, vilket gör att de skulle vara med och bestämma om de sökning som ska göras, och huruvida några integritetsbrott har gjort. Sanna Rayman skrev också om just den punkten. Inte har det skett någon kränkning mot Ahmed bara för att all hans internettrafik är sparad, han är ju bara en blatting.

Däremot känner jag ingen sorg för Zlatan (kul att du använde den rubriken, Anna).

Men fine, vill ni ha teknikneutral övervakning, så lägg då med att även all post ska öppnas, för det är den som numera ligger på nätet. Inte några enstaka spioner som skickar morsesignaler. Lägg till en punkt om snigelpost, så kan ni köra en omröstning sedan.

Piratpartiet måste in i riksdagen nästa val, så vi kan få ett slut på de här dumheterna. Alternativet till massavlyssning är inte ”massavlyssning med ett integritetsråd 2011”, utan en nedläggning av FRA, eftersom de inte längre har någonting att göra. Finns inga signaler, behöver man inte heller signalspana. Svårare än så är det inte.

(Däremot var det trevligt med den cred som Johan Larsson fick i SvD nu. Wow, de fattar verkligen vad vi pysslar med.)

Andra bloggar om: , , , , , .

7 reaktioner till “Sorgligt

 1. Låt oss basera vårt ställningstagande på ett klart och tydligt resonemang.

  Staten är inte enbart ond. Den skyddar oss mot externa hot.

  Staten är inte enbart god. En utgör i sig ett internt hot.

  I ett samhälle där det interna statshotet väger tyngre än det externa hotet, mot vilket staten skyddar oss, tillfrågas inte folket överhuvud taget. De kontrolleras och berövas sin integritet under alla omständigheter.

  Så är inte fallet i Sverige. Därför bör vi säga ja till den här lagen.

  M v h,
  Peter Ingestad, Solna

 2. Eftersom folket inte är tillfrågat överhuvudtaget, utan istället införs en lag som 60-90% av folket är emot, och som alla experter är enade om är helt meningslös och inte kommer hitta det man påstår, faller ditt resonemang. Alltså ska de rösta NEJ till den här lagen.

  Folket ska bevaka makten, det är inte makten som ska bevaka folket, som en talare sa på Riksbron idag.

 3. Snälla trollet Peter, du kan du inte variera din text lite och inte skriva samma sak i alla bloggar.
  För övrigt ang staten, ge staten maktmedel och staten kommer använda dem fullt ut.
  Dessutom är det tjänstemännen på FRA som kommer sitta på makten. Ingen vald parlamentariker har möjlighet att kontrollera vad FRA gör i praktiken.
  FRA-lagen är inte fråga om att direkt skydda Sverige och svenska intressen. Den dolda agendan är att FRA vill fortsätta förse USA med uppgifter i detta fall med rysk trafik som till stor del går via kabel genom Sverige.

  FRA har ju sedan 50-talet signalspanat åt USA mot dåvarande Sovjetunionen.

 4. Pingback: Sorgligt « pekare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s