Bilder från SM i Shorinjikempo

Idag var det SM i Shorinjikempo, med ett tillhörande träningsläger. Det är fortsatt träning i morgon också, men därifrån har jag inga bilder än. Konstigt det där. I år var det Stockholm Södra som anordnade det hela, på Idrottshögskolan. Det är studentklubbens före detta lokaler, så det var lite nostalgiskt.

Innan träningen börjar vi alltid med lite städning. Alltid sopning, och ibland även torkning med våt trasa. Det var en stor lokal, så jag och några killar till tog ena halvan, så fick några tjejer ta andra halvan (Lena, Charlene, Hanna och Lotta). Jag vet inte om Magnus längst till vänster tror att han är projektledare, eller vad det var han pysslade med där.

Alla bilder är förresten klickbara, så blir de lite större.

Vi tränade på förmiddagen, och efter lunch var det dags för tävling. Först behövde domarna konferera lite grand (Pontus 4 dan, Åke 4 dan, Alex 4 dan, och Anders 5 dan). Det fanns fler riktigt högt graderade, så i dan-gruppen var de nästan varannan med 4 dan eller högre under träningspassen. Det tar 15-20 år att komma dit, så det är läskigt duktiga killar vi har i det här landet.

Det var även lite publik, även om en stor del nog utgjordes av övriga på lägret, folk från klubbarna i stan som inte var med på lägret ändå, samt lite vänner och familj. Tyvärr ingen TV 4 i år.

Uppställning. Dan-graderade till vänster, kyu-grader till höger.

Tävlingsformen är uppvisning, dvs en serie attacker och försvar som man har tränat in i förväg. Oftast är man två stycken, men i år var det en tremannagrupp med (Erik, Kalle och Lena från studenterna).

Två ovanligt duktiga grönbältare från Göteborg, Andreas (tolken från Karlstadslägret) och Carin.

Det var även två tjejer från Stockholm Norra, dvs Åkersberga, men jag fick tyvärr inga bra bilder på dem.

Lisa från Karlstad bjöds på en liten flygtur.

Crouching Tiger Hidden Dragon-vibbar, någon? Hanna attackerar Lotta…

… vilket som sig bör slutar med att hon själv flyger i golvet.

De regerande svenska mästarna Anna och Lovisa, efter en spark från Lovisa. De är förmodligen de som tränar mest seriöst inför tävlingar, men så blir ju resultaten därefter.

När motståndaren väl är på golvet måste denne ju hållas fast, vilket vi lär oss ganska många versioner på.

Lovisa bjuds på en flygtur. Ja, jag gillar när folk är i luften.

Vaddå ”sparka inte på den som ligger”? Varför inte? Solar plexus är ju så fint blottad.

Lena gav sig på Erik efteråt (för att fira sin vinst?), men ingen bredvid lyckades identifiera vad det var för teknik hon använde. Den såg förvisso inte så effektiv ut.

Andra bloggar om: , .

2 reaktioner till “Bilder från SM i Shorinjikempo

  1. Visst är det Anders P:s ryggtavla det där? sittande i seiza och gestikulerande med händerna. Gammal bekant från Budoforum. Var jag fått någon uppfattning om hur han ser ut har jag däremot ingen aning om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s