Missriktad välvilja

Det genomgående temat just nu verkar vara missriktad välvilja.

14-åringar som av egen vilja vill ha sex med sin 15-åriga flickvän/pojkvän, riskerar att dels inte få ut preventivmedel, och dels att partnern åtalas för ”våldtäkt av barn”. Väl analyserat av Blogge och Johanna Nylander.

Skivbolagen tjatar om att de vill få in pengar så att artisterna kan få betalt, men de artister som ökar mest i popularitet, säljer mest och får flest livespelningar, är de som har vänt skivbolagen ryggen och tillhandahåller rena MP3-filer själva, antingen gratis eller till en mycket låg kostnad.

Lagen om prostitution, som ju skulle ses över men med enda godkända slutsats att straffen skulle skärpas, påstås vara till för att hjälpa de prostituerade (så att de ska slippa ”utnyttjas”). Undrar då varför ingen i sexbranschen någonsin uttalar sig positivt om den, eller varför de inte ens lyssnar på deras åsikter.

Läkare som vill utföra aborter eller hjälpa personer med cancer, stoppas om patienten i fråga lever ”papperslöst”, trots att det inte handlar om några egentliga pengar. Man vill visa att Migrationsverket har makt, men visar bara att Sverige som nation är kallt och empatilöst.

Är det för mycket begärt att lyssna på de personer som man påstår sig vilja hjälpa, och se vad lagarna faktiskt får för effekter? Människor gör allt i sin makt för att få del av bidrag och slippa kostnader. En skatt på email skulle t.ex. inte leda till massiva skatteintäkter, utan att folk slutade maila. Vad en lag säger att den vill göra och vad den har för effekt är radikalt olika saker, och någon gång i livet skulle jag vilja se någon politiker som förstår det. Förutom hos Piratpartiet då, där hela frågan om vad lagar får för effekt är en av grundprinciperna.

När man ovanpå allt det här dessutom har en kund med väldigt underliga problem, men som envist vägrar att skicka varken några konfigurationsfiler eller ännu mindre några loggfiler, vilket skulle hjälpa långt i att förstå vad det är som händer, är det lätt att bli lite grinig. Dessutom sa de igår att de skulle hjälpa till på alla sätt de kunde. Jaha… förutom då att svara på några av våra frågor och skicka något av den information vi ber om. Så bra. Man känner sig som en läkare som försöker diagnostisera över telefon. Med Helen Keller som patient. Utan tolk.

Andra bloggar om: , , , , , .

3 reaktioner till “Missriktad välvilja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s