Basic personligt

Daniels personliga blogg

Välkommen, Stim

Jag vill härmed välkomna Eva Modin på Stim till oss som tycker att fildelning ska vara laglig. Stims inlägg tidigare om en bredbandsavgift var faktiskt ett steg i rätt riktning, för det visade att de började förstå att principen om ”en kopia – en betalning” inte längre fungerar. Att det går att tjäna pengar på musik och film är ju ingen hemlighet, man måste bara vara lite kreativ och hitta på nya modeller. Ja, jag älskar att mobba den ”kreativa” branschens uppenbara brist på kreativitet.

Vi på piratsidan är både snälla, trevliga och visar respekt för varandra. Dessutom är vi de största mediakonsumenterna. Bli vår vän, och du kan bli rikligt belönad.

Eva, ser du till att IFPI, som väl ligger Stim närmast, droppar sina ”hittepå”-krav mot Pirate Bay nu?

Andra bloggar om: , , .

Annonser

maj 9, 2008 - Posted by | politik, teknik

4 kommentarer »

 1. Stim har en bra poäng när de säger att man inte kan stoppa alla fildelarna. Frågan är om en månadsavgift är lösningen?

  MPA krävde nyligen TPB på mellan 222 till 261 kr för varje film som blev nerladdad genom deras tjänst. Nu gäller Stims förslag endast musik, men vad tror ni månadskostnaden landar på?

  Bredbandskostnad ~ 200 kr / månad.
  Fildelningskostnad ~ 400 kr / månad.

  Det skulle göra att årskostnaden ökade från 2400 kr till 7200 kr. Nu är siffrorna tagna ur luften, men det tål ändå att tänkas på.

  Kommentar av Stefan | maj 9, 2008 | Svara

 2. Nej, en sådan fast kostnad skapar ju fler nya problem än den löser.

  Kommentar av Daniel Brahneborg | maj 9, 2008 | Svara

 3. Stims förslag att betala via en ”tjänst” hos en ISP är bogus:

  1. Inget sägs om att vanligt folk får ladda upp/ned – Jag misstänker att Stim då skall stå för filerna som får laddas ned fritt – eller hur de har tänkt sig

  2. Som du sa – det gäller bara musik

  3. Hur skall man kontrollera att man är ansluten till en sådan tjänst eller inte?

  Jag förstår inte varför endast Piratpartiet föreslår att all fildelning på ideell basis skall släppas fritt. – Vari ligger det kontroversiella? – Ingen har så här långt kunna presentera övertygande bevis för att den ”olagliga fildelningen” överhuvudtaget skada samhället – dom berörda branscher eller alla dessa sk kreatörer/kulturarbetare/artister.

  Varför inte testa fri fildelning under säg 5 år och sedan utvärdera effekterna? – Man kan sedan fortfarande vidta åtgärder om sådana visa sig behövas – t ex massarbetslöshet bland alla dessa sk kreatörer/kulturarbetare/artister – eller masskonkurser bland svenska(!) musikbolag.

  Personlig tror jag inte att några negativa effekter kommer att uppstå – vi har levt med fildelningen under mer än 10 år och än så länge verkar alla som klagar må bra?

  Kommentar av Donsan | maj 9, 2008 | Svara

 4. Nu uttalar sig Stim om att MP3-lyssning kan ligga till grund för ökat konsertbesökande.

  ”Jag skulle kunna tro att det är alla som sitter och lyssnar på mp3 som inspireras. Många upptäcker grupper som de inte ens visste fanns innan internet, säger Margita Ljusberg, informationschef på Stim.”

  Fascinerande att de kan komma med så insiktsfulla kommentarer samtidigt som de kommer med väldigt ogenomförbara idéer (jag tror inte heller på deras flirt med fildelaropinionen).

  Kommentar av Rikard | maj 10, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s