Basic personligt

Daniels personliga blogg

Hur man tjänar pengar på filmförsäljning

Jag ligger några dagar efter, men när jag såg inlägget hos Beta Alfa om kravet på 93 gaziljoner pengar och Monique Wadsteds kommentar om beloppet, slog det mig en sak.

Man får tänka på att den som laddat ned både fått titeln i förhand och en fil utan kopieringsskydd.

Ok, filmbranschen lider enorma förluster, för att filmerna säljer så dåligt. *host* (Vi kan låtsas att det är så i alla fall, work with me people!) Dessutom får de stackars bolagen så lite pengar för varje såld film.

Men, då är det ju bara att följa Moniques råd. Gör produkten mer värdefull genom att ta bort DRM-tramset och släppa filmerna på DVD och för nedladdning samtidigt som de har biopremiär. Uppenbarligen kan man ta minst 100 kronor mer då. Här finns nu två alternativ.

  1. Filmerna säljer lika bra som förut, och bolagen får in 100 kronor mer per kopia. Plus att biobesöken är oförändrade, vilket leder till högre vinster. Bolagen tjänar mer pengar, och Moniques resonemang håller.
  2. Försäljningen av filmer går ner på grund av det högre priset, vilket totalt sett leder till lägre intäkter. I så fall pratar Monique strunt, och kan ta sina 261 kronor per film och gråta någon annanstans.

De 93 miljonerna baserar sig alltså på att Monique har rätt. Men hade hon haft det, hade filmbolaget redan höjt priserna och sålt DRM-fria filmer tidigare än ett år efter bioreleasen, eftersom de då hade tjänar mer pengar. Självklart säger de inte nej till mer pengar. Alltså håller inte Moniques resonemang.

Logik suger, eller hur Monique?

Andra bloggar om: , , , , .

Annonser

maj 9, 2008 - Posted by | idioti, media, politik, problemlösning

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s