Basic personligt

Daniels personliga blogg

Sågade argument

Jaha, det dök upp en ny artikel på temat ”alla som delar med sig av musik och film är hemska människor”, den här gången i Ica Kuriren. Humoristiskt nog verkar inte artikeln finnas på nätet. Det är ju tur, annars kanske fler hade kunnat läsa den. Det tog inte speciellt lång tid och verkade inte speciellt svårt för Anna Troberg a.k.a. Rosetta Sten att såga artikeln i bitar, och vänligt men bestämt avfärda den som en blandning av lögn och missförstånd.

Jakten på en värdig debattmotståndare går vidare. Killen som Rick mötte häromdagen i TV4 var tydligen inte heller någon match, även om jag inte har lyckats se inslaget själv än. Så går det när man inte är en god konsument och betalar sin Microsoftskatt. Fy på mig.

På piratsidan är vi en handfull personer som debatterar på vår fritid. Upphovsrättslobbyn har jurister och PR-firmor i parti och minut. Ni vet, de där som krävs för att en skiva ska sälja överhuvudtaget, och som motiverar ett pris på 200 spänn för en CD. Ändå är det vi som vinner på poäng, varenda gång. Oftast utan större ansträngning, så vid det här laget börjar det nästan bli långtråkigt.

Kom igen nu, förklara varför mellan 1 och 2 miljoner människor bör sitta i fängelse, för vi är många som inte förstår logiken. Mellan 1 och 2 miljoner personer, antar jag.

Andra bloggar om: , , , , , .

Annonser

maj 7, 2008 - Posted by | politik, teknik

3 kommentarer »

 1. Hittade en torrentlänk till Falkvinges debatt med Danowsky som verkar fungera: http://thepiratebay.org/tor/4176745

  Kommentar av Onsdag | maj 7, 2008 | Svara

 2. Tack Onsdag! 🙂

  Kommentar av Daniel Brahneborg | maj 7, 2008 | Svara

 3. Debatten finns även på YouTube, om än med påtagligt dålig ljudsynk.

  Exemplar av upphovsrättsskyddade verk är brottsredskap. Sådana bör inte saluföras i dagligvaruhandeln, särskilt inte till minderåriga. Kan man köpa stiletter och kaststjärnor på Åhléns eller ICA Maxi? Knappast; den praktiska användningen av dessa vapen torde sällan vara laglig, och kan förmodligen även resultera i fängelse. Så hur kommer det sig att vem som helst kan köpa en CD med Per Gessle utan att säljaren ens ber att få se legitimation?

  Jag instämmer i att den ickekommersiella fildelningen bör legaliseras, men till dess att denna önskade lagändring har trätt i kraft anser jag att butikerna inte skall fresta våra barn med sådant som riskerar att spoliera deras framtidsutsikter om de delar med sig av det till sina kamrater. Bojkott!!!

  Kommentar av Anders Andersson | maj 8, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s