Förvirring i fildelningsvärlden

Ett av de band som gick ut hårdast mot Napster, på den tiden det begav sig, var Metallica. Nu när de har sett hur mycket pengar Radiohead och Nine Inch Nails har dragit in på att låta fansen betala vad de själva tycker att skivan är värd, har de plötsligt bestämt sig för att göra detsamma. Folket på Slashdot är måttlig imponerade. Det verkar nämligen inte handla om att de har förstått hur internet fungerar, utan mer att de går dit det finns mest pengar.

Samtidigt vill IFPI tvinga någon internetoperatör att blockera Pirate Bay (om jag förstod det hela rätt). Jo, det gick ju så bra i Danmark. Nej just det, folk bytte DNS till OpenDNS, varvid Pirate Bay fick rekordmånga besök från just Danmark.

Är det så svårt att förstå hur fildelning fungerar, och vad det har för effekt? I verkligen alltså, inte i paranoida och trångsynta människors fantasi.

Andra bloggar om: , , , .

2 reaktioner till “Förvirring i fildelningsvärlden

  1. Bra skrivet! Det brukar ta ett tag för folk att våga prova på något nytt, inte många som vågar vara först som Radiohead. Men att folk (läs:myndigheter och liknande) inte har lärt sig att gräsfolket är smarta än? Vi tillsammans med internet hittar alltid nya lösningar – och det kommer vi fortsätta att göra. Kanske borde folk (läs: lagstiftare och politiker) också börja tänka om?

    Moment 22- http://www.momenttwentytwo.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s