Basic personligt

Daniels personliga blogg

Lögner

Alltså, hur korkad kan man vara?

Om man nu är helt övertygad om att man har rätten på sin sida, antingen det gäller om fildelning är skadligt eller vad koldioxid har för effekt på den globala miljön, varför ser man då inte till att alltid vara så korrekt som möjligt?

Men nej då, mediabranschen ser till att muta poliser, stämma folk som inte ens har en dator, använda artister vars verk man inte ens har någon rätt till (eller stavar deras namn fel), och allt vad det är.

Sedan springer Al Gore och gör en fin film om miljön, som inte nog med att den har ett antal allvarliga fel, dessutom innehåller en datoranimerad sekvens från The Day After Tomorrow. Det är inte riktigt det bästa sättet att övertyga folk på.

Om man har så pass tunt på fötterna att man måste ljuga och manipulera och ha sig, så har man i mitt tycke redan förlorat. Eller så vet man helt enkelt att man inte har något konkret att komma med, utan fortsätter bara att argumentera för egen vinning. Ett Nobelpris, t.ex.

Andra bloggar om: , , .

Annonser

april 25, 2008 - Posted by | idioti, politik

6 kommentarer »

 1. Hur ska man annars kunna visa en kommande katastrof eller du trodde på fullt allvar att LA redan var borta i och med den fingerade scenen som det nu var i The Day After Tomorrow !?.

  Kommentar av Pelle | april 25, 2008 | Svara

 2. Pelle: Det var en scen med isberg som rasade ihop, som Al Gore påstod vara verkliga.

  Kommentar av Daniel Brahneborg | april 25, 2008 | Svara

 3. Förutom att det är ohederligt mot publiken, så utgör det en kränkning av den ideella upphovsrätten att inte berätta varifrån en skapad filmsekvens är hämtad, utan rentav ljuga om dess ursprung. I den videosnutt du indirekt länkar till, så verkar filmbolagets representant närmast stolt över att den animerade sekvensen fick denna användning. Kanske fick de betalt för den.

  Det är bara ännu ett tecken på att amerikanerna inte har lärt sig att respektera den ideella upphovsrätten än. Hur skall kreatörer kunna förmås att skapa något bestående, när de inte får erkännande för sina verk? Kulturplundrare.

  Kommentar av Anders Andersson | april 25, 2008 | Svara

 4. Ja ok, mycket bra.. /Jesper

  Kommentar av Kondomer på nätet | april 25, 2008 | Svara

 5. Straussism (läs det där!), är ungefär där man hamnar när man med för litet ramminne läser Staten som en instruktionsbok.

  Straussism kommer efter Chicago-professorn i politisk filosofi Leo Strauss. I sin bok On Tyranny skrev Strauss om människors naturliga ojämlikhet och nödvändigheten att styras av vise män, och eftersom massan inte kan hantera sanning så måste de styrande göra detta i hemlighet. Här upphöjdes alltså lögnen till religion, ”noble lies” för att styra massan till vad eliten tycker är bäst för dem (vilket lätt leder till ”deadly truths”). Strauss läror var hårt influerade av fascisternas Machiavelli, nationalsocialisternas Nietzsche och dess uttolkare Carl Schmitt. Detta känns igen hos Strauss i saker som att målet helgar medlen så länge staten har fördel av det, att en regering måste ha vissa diktatoriska drag för att kunna vara beslutsam och att en beslutsfattare under konstitutionella lagar måste kunna bryta dem.

  Lite fler länkar:
  Neocons dance a Strauss waltz (Asia Times)

  Noble lies and perpetual war (Info Clearing House)

  The Strong Must Rule the Weak (Foreign Policy In Focus)

  Å med tanke på allt detta, är det då så konstigt att norska (NATO) nobelkomitten helt plötsligt fick för sig att göra om nobels fredspris till ett miljöpris? Det remarkabla är snarare att ingen protesterade, fredsvänner torde ju inte helt plötslidt tagit slut i dessa dagar av vapenskrammel.

  Struss metoder är tydligen effektiva för att styra drönare utan gadd..

  Kommentar av steelneck | april 26, 2008 | Svara

 6. […] 6, 2008 Lögner Posted by onasut under Uncategorized   *Lögner Om man har så pass tunt på fötterna att man måste ljuga och manipulera och ha sig, så har man […]

  Pingback av Lögner « pekare | maj 6, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s