Basic personligt

Daniels personliga blogg

Microsoft stjäl musik

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta, men Microsoft har just visat varför DRM suger. Till de stackars dumskallar som har betalat pengar till deras kortlivade musikaffär med loggan ”Plays For Sure” kan jag bara ge ett stort ”muahahahha!”.

Ni trodde att ni ”köpte” någon musik? Ni trodde att det inte gjorde någonting att filerna var DRM-skadade eftersom det skulle krävas att Microsoft skulle gå i konkurs innan de slutade fungera? Stupid, stupid, stupid.

Ja, om det nu inte är så att ni aldrig mer kommer köpa en ny dator, eller installera om operativsystemet på något sätt. Men nej, det är ju helt orimligt. En dator brukar ju ha en livslängd på minst 50 år, och att installera om Windows har ju ingen någonsin gjort.

Så vad är problemet? Jo, den sista augusti i år kommer servrarna som skickar ut aktiveringskoderna till ägarens nya dator eller ominstallerade operativsystem för musiken som är ”köpt”, stängas av. No More Codes. Njut av den musik du har, för byter du dator så finns den inte längre.

Eller uttryckt på ett annat sätt: Microsoft har härmed stulit den musik du har köpt. Det står aldrig ”hyr, och vi har rätt att avsluta hyrestiden när som helst” på webshopparna, utan ”köp”.

Börjar poletten ramla ner? Det är inte pirater som blir lidande av allt DRM-trams, de är de betalande kunderna. Det behövs en lag mot DRM, och det snart. Yo, Konsumentverket? Sverker?

Tillägg: Nu hos Ny Teknik.

Andra bloggar om: , , , .

Annonser

april 23, 2008 - Posted by | humor, teknik

1 kommentar »

  1. Med tankte på hur svårt MS har för att övertyga folk att uppgradera till Vista kanske det snart är dags att stänga av aktiverings-servrarna för XP också, så att det inte längre går att installera XP…

    Kommentar av Biggles | april 23, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s