Basic personligt

Daniels personliga blogg

Jag förstår Microsoft

Jag börjar förstå Microsofts tradition att alltid säga ”vänta tills ni får se nästa version!”, för så känns det för mig just nu också. Den version av vår SMS gateway som några väl utvalda kunder har fått börja köra är både snabbare på många saker än den som folk får i vanliga fall, och innehåller en massa nya roliga funktioner. Så långt är allting bra.

Å andra sidan så finns redan en del saker till versionen efter det, vilket gör att det område som har varit besvärligast prestandamässigt nu är slutgiltigt löst. Det ska förmodligen in fler saker där, så den är det ingen som har fått se än. Nu när det kommer mail om att just den biten går lite långsamt, vilket betyder att det ”bara” går sisådär 500 meddelanden per sekund istället för 1000 på en liten Linuxburk, gör det ont i själen. De får helt enkelt avvakta lite.

Det är ännu värre i versionen två steg framåt, som utvecklas parallellt. Där är det mycket som ska göras om, för att lösa lite andra saker som kunderna har frågat om (sorry att jag inte kan vara mer specifik än så). Mycket kod ska bort, mycket kod ska in, och en hel del ska helt enkelt bara ”ändras”. Nu när vi vet hur det ska lösas, efter flera års tester och brainstormande, kliar det verkligen i fingrarna för att få ihop det så fort som möjligt.

När Microsoft precis efter att de har släppt NT säger ”men ni ska se XP, den kommer vara mycket bättre”, förstår jag hur de känner det. Sedan gäller det ju att förverkliga planerna också, och se till att nya funktioner och ny arkitektur ökar både prestanda och stabilitet. Där kan man kanske nöja sig med att säga att vissa företag är bättre på det än andra, återigen utan att nödvändigtvis vara mer specifik än så.

Andra bloggar om: , .

Annonser

april 22, 2008 - Posted by | problemlösning, teknik

1 kommentar »

  1. […] of concept Som jag skrev tidigare så är det en ganska djupgående omskrivning på gång i den produkt jag jobbar mest med. Nu har […]

    Pingback av Proof of concept « Basic personligt | april 28, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s