Basic personligt

Daniels personliga blogg

Desperation

Mediabranschen framstår återigen som allt mer desperata. De och åklagarna, vilket alltmer verkar vara samma sak, måste ju rimligen inse ett par saker.

De försöker kriminalisera minst en miljon svenskar, för någonting som de flesta inte tycker är något brott.

De har inga bevis för någon faktiskt brottslig handling.

Det finns i stort sett inga lagar som förbjuder det som Pirate Bay gör.

Efter 10 års alltmer ökande fildelning så finns fortfarande inga bevis för att det skulle leda till några förluster, vare sig för musikindustrin som helhet eller samhället i stort. Försäljningen av CD-skivor har gått ner, men det har försäljningen av LP-skivor också.

Ändå, trots att de måste förstå att de jobbar i motvind, håller de hela tiden på och klantar sig och kör sin egen trovärdighet i botten. Häromdagen visade det som bekant att de inte ens har rättigheterna för en av artisterna som de har med i stämningen, och nu senast har de anställt den ansvarige polisutredaren Jim Keyzer. Det har även varit diskussioner om saknade programlicenser, även om jag inte kommer ihåg detaljerna just nu.

Förstår de inte hur mycket de tappar i trovärdighet, och att allt deras tjat om ”moral” och annat bara blir löjligt? Varför är de inte mer rädda om sin egen image, när de redan ligger så mycket back?

Länkar: IDG 1, IDG 2, DN, Pirate Bay, Sydsvenskan.

Andra bloggar om: , , , , .

Annonser

april 18, 2008 - Posted by | idioti, media, politik

3 kommentarer »

 1. […] gav fildelningsutredare jobb Konsolidering: The Pirate Bay-utredare byter sida Basic Personligt: Desperation Kapten Träben: Blind Justice Sigge Lund: TPB utredningen var jävig Crona: Warner Bros anställde […]

  Pingback av Fildelarjakt och korruption « Christian Engström (pp) | april 18, 2008 | Svara

 2. man skulle kunna tro att de kollat upp alla fakta innan de slänger sig in en en sådan fight och försöker peka finger. Så pinsamt bara!

  Moment 22 – http://www.momenttwentytwo.wordpress.com

  Kommentar av momenttwentytwo | april 18, 2008 | Svara

 3. […] tack! Vem kan man lita på? Ny nationalsång speglar Sverige med FRA-övervakning! Stoppa Storebror Desperation Många dimensioner på fildelning, avlyssning och personlig […]

  Pingback av Anna Troberg » Rosetta uppmanar till munter terrorverksamhet om FRA-lagen går igenom | februari 11, 2009 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s