Basic personligt

Daniels personliga blogg

Hjärna av teflon eller wettex?

Läste nyss Karin Ahlborgs senaste krönika, där hon pratar om räkor.

De färdigskalade kallade hon för ”wettexräkor”, så nu är det bara att vänta på att någon sinnesförvirrad amerikansk juristbyrå kommer och stämmer henne för att ha använt ordet ”wettex”. Att använda namn för att skapa nya ord, för att på det sättet på ett nytt och kreativt sätt föra fram sin poäng, är ju djupt tragiskt och leder till omedelbar konkurs och ett enormt lidande för företaget som råkar sälja produkter med det namnet.

Jag är för lat för att ta reda på vilket företag som tillverkar wettexdukar, men om det inte är DuPont så kan de säkert höra av sig till deras teflonhjärnejurister för assistans. Det gick så bra den gången.

Andra bloggar om: , , , , .

Annonser

april 17, 2008 - Posted by | idioti

1 kommentar »

  1. Enligt PRV:s varumärkesregister finns det fyra registreringar innehållande ordet ”wettex”, och allihop är gjorda av Freudenberg Household Products i Norrköping, fast denna del av företaget skyltar även med namnet Vileda. Företagets juridiska ombud är Zacco Sweden AB.

    Hmm, man borde registrera domänen sonyericssonvolvowettexcocacolamicrosoftscientologyteflondupont.com, invänta kravbreven och sedan skicka kopior av dessa till innehavarna av samtliga berörda varumärken, så att de måste stämma varandra för att de nämner varandras varumärken i sina kravbrev (att hota bloggare med stämning är ju helt klart utövande av näringsverksamhet)… 😉

    Kommentar av Anders Andersson | april 17, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s