Basic personligt

Daniels personliga blogg

Livsmedelsverket på cykeltur

I frågan om transfetter så visar det sig återigen att Livsmedelsverket är ute och cyklar. De tror fortfarande att intaget i Sverige ligger på en ofarlig nivå, medan naturligt fett som smör skulle vara mycket farligare. Som vanligt, precis tvärtom mot den ena forskningsrapporten efter den andra.

Jag fortsätter nog att så långt som möjligt göra precis tvärtom mot deras rekommendationer, det verkar hälsosammast. Vilket får mig att fundera. Här har vi en organisation som har haft så 180 graders totalfel gång på gång i sina rekommendationer, allt medan de som följer deras råd stadigt går upp i vikt och får sämre hälsa. Varför lägger man helt enkelt inte bara ner stället, och skapar ett nytt med helt andra människor och en mer öppen och självkritisk företagskultur? Precis som Powerpoint-besattheten och rädsla för chefer har orsakat minst en av olyckorna där, börjar jag bli allt mer övertygad om att det är något fel i kulturen i huset som visar sig på det här sättet.

Länkar: Expressen, DN 1, DN 2, SvD, knuff.se.

Andra bloggar om: , , .

Annonser

april 12, 2008 - Posted by | politik

3 kommentarer »

 1. Daniel: Tänk om problemet är att livsmedelsindustrin har alltför stort inflytande där? Kan de inte få det helt enkelt genom att de har större resurser?

  Som en jämförelse kan man ju ta läkemedelsverkets budget för att informera om läkemedel jämfört läkemedelsindustrins reklambudget. Det har varit en faktor 1000 mellan dem (och jag behöver väl knappast säga åt vilket håll?).

  Jag tycker att den stora frågan är hur vi skapar och underhåller från industrin självständiga myndigheter och institutioner som vi kan lita på. Det finns massor av exempel på problemet, det här är bara ett.

  Kommentar av LeoB | april 12, 2008 | Svara

 2. Leo: Jag tror till och med att det finns folk som jobbar i företag som tillverkar margarin och annat skräp som även sitter med hos livsmedelsverket. Inte så konstigt att det blir tokigt.

  Kommentar av Daniel Brahneborg | april 12, 2008 | Svara

 3. Daniel for president!

  Kommentar av Linda Mpili | april 13, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s