Basic personligt

Daniels personliga blogg

Marginaleffekt

Blogge brukar ju ha ”dagens lektion i kinesiska” i sina inlägg, men idag känns det som att det är dags för ”dagens lektion i svenska” för Maud Olofsson, med ordet ”marginaleffekt”.

Ja, personer/hushåll med högre inkomster har det bättre än de med lägre. Tulle, så jobbigt. Har man en högre inkomst förtjänar man att ha det bättre, det är en ganska viktig sak för att få folk att skaffa sig högre utbildning, ta mer ansvar, och på olika sätt öka sin produktivitet och därmed också landets välstånd.

Att börja inkomstpröva bidrag leder bara till att nettoeffekten av ens ökade lön minskar, och kanske till och med blir negativ. Det är nämligen så, vilket vissa personer verkar ha väldigt svårt att förstå, att man föds inte med en hög lön. Man börjar med en låg, och med hjälp av hårt arbete och lite tur så kan den med åren öka. Att komma och i efterhand bestraffa de som har lyckats få det bättre i livet är bara otrevligt. Visst, det vinner säkert röster from de som har det sämst, men det är ju landet som helhet som politikerna ska tänka på, inte att springa omkring och röstfiska. Dessutom är förslag av typen ”alla ska ha det lika dåligt” mest kommunisternas sak? Är inte Maud lite mer till höger än KPML(r)?

Länkar: Aftonbladet, DN, SvD.

Andra bloggar om: , , , , .

Annonser

mars 25, 2008 - Posted by | idioti, politik

2 kommentarer »

  1. Men ett bidrag är väl ändå ett bidrag? Annars får man väl kalla det något annat?

    Kommentar av Elena | mars 25, 2008 | Svara

  2. Jag undrar också vad det skulle komma att kosta i administration att behovspröva förutom att det måste ju finnas en kontrollorganisation mm. 1,8 miljarder per år kostar barnbidraget som det är idag. Vad kostar en myndighet som ska kontrollera att rätt personer får bidraget?

    Förresten, KPML(r) finns inte längre, de heter KP(r) nuförtiden…tror jag.

    Kommentar av Ister | mars 25, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s