Basic personligt

Daniels personliga blogg

Plåster i Tjernobyl

Inte för att det var någon större överraskning att USA är på väg att kollapsa, men det verkar gå snabbare än alla har trott.

Att i ett sådant läge komma och göra som Stim och föreslå en bredbandsskatt, eller ännu värre införa mjukvarupatent och annat som gör att det skulle skapas ännu mer låtsaspengar, är helt sjukt. Jag tänkte först jämföra det med att komma med ett paket plåster till Tjernobyl 1988 och säga ”titta, de har ju Bamsefigurer på!”, men det är nog snarast som att komma med en yxa och säga ”om jag hugger av er huvudena så slipper ni alla problem med strålning”. Det löser inte riktigt problemet, liksom.

Jag har själv inte riktigt kommit på någon miniversion av det där inlägget som svar till ”ni vill bara ladda musik utan att betala, snåljåpar”-dumskallar, men det är det förhoppningsvis någon annan som gör.

Huruvida alla teorier och slutsatser i inlägget är korrekta vet jag inte, men att USA har problem, och att hanteringen av ”intellectual property” inte gör saken bättre, är ju ingen överraskning.

Tillägg: Även i Kristianstadsbladet.

Andra bloggar om: , , , , , , .

Annonser

mars 22, 2008 - Posted by | idioti, politik, teknik

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s