Basic personligt

Daniels personliga blogg

Politik

Det var förbundsstämma på Budo & Kampsportsförbundet idag, och jag och Ullis var där. Dels för att representera Brommaklubben, men också för att rösta för de klubbar som inte kunde komma.

Jag fick lite panik på vägen in, när klockan är halv elva och man hittar en lapp där det står att man skulle ha registrerat sin fullmakt mellan 9 och 10, och förmiddagens möte var mellan 10 och 12. Hurra, det här började ju bra.

Väl på plats så visade det sig att det var karatesektionen som hade möte då, och eftersom Shorinjikempo ingår där så har vi rösträtt där. Det gjorde inte så mycket att vi missade det, för vi hade ett eget möte mellan 11 och 12 istället. Dessutom kunde de fixa fullmakter ända fram till 13.30. Det mötet gick bra, och sedan åt vi lunch.

Det saknades en hel del personer från vårat håll på förbundsstämman sedan, så både Ullis och jag skulle få dubbla röstlappar. Tyvärr kom jag tillbaka för sent, så vi tappade en röst där. Hoppsan.

Mötet i sig var intressant, framför allt de punkter som berörde just karatesektionen. Förra året, om jag uppfattade det hela rätt, så flyttade sporten ”kyokushin” från karatesektionen till kampsportssektionen. Nu låg det en motion om att de ville ha en bunt pengar från karatesektionen, eftersom ett gäng medlemsavgifter tydligen hade blivit kvar där. Förbundsstyrelsen rekommenderade avslag, men den röstades ändå igenom. Kyukushinrepresentatens beskrivning av situationen gav nämligen ett enormt mycket pålitligare intryck, bland annat eftersom förbundsstyrelsens kassör tydligen var identisk med karatesektionens kassör. Klart jäv, som dessutom resulterade i en felaktigt hanterad post.

Tidigare hade vi fått se en ekonomiredovisning som bara delvis stämde med den i de utdelade papprena, vilket inte gick förbi omärkt. Presenterad av samma kassör.

Trots detta, röstades motionen om att undvika att sektionernas kassörer är kassörer för förbundet, liksom att byta ut förbundets kassör. Skumt.

Efter ett flertal omröstningar gick en annan motion igenom, som har lagt med lite varierande text sedan 1989, nämligen att göra Shorinjikempo till en egen sektion. Vi blir klart minst, men å andra sidan jobbas det redan på att låta samtliga nu 20 sporter få en egen avdelning i förbundet. Nu sparar vi lite tid, så det ska bli kul att se hur det går. På frågan om vad som skulle hända med ”våra” pengar svarade Kempons ordförande ”om karaten bråkar så har de inte längre någon hemsida”. Hehe.

Kvällen avslutades på Debaser vid Medborgarplatsen, där Koop hade konsert. Det tog en stund innan de äntligen kom ut på scenen, men sedan var det fullt drag. Fantastiska solon, och när den norska sångerskan sa att ”Koop var det bästa från Sverige … sedan Abba”, svarade en av killarna ”Sedan Monica Zetterlund, för i helvete”. Skön humor. Volymen var lite i högsta laget, men annars var konserten toppen. Framför allt var det kul att höra låtarna i så annorlunda tappning jämfört med på skivan.

Andra bloggar om: , , .

Annonser

mars 16, 2008 - Posted by | politik, shorinjikempo

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s