Basic personligt

Daniels personliga blogg

Förbjud allt

Jag såg nyss hos Blogge att SvD har en sinnessjuk artikel med frågor och svar om ”grooming”. Ni som har sett Minority Report vet vad det gäller.

Jaha, 70% av tjejer upp till 17 års ålder har ”blivit kontaktade mot sin vilja av någon med sexuella intentioner”. Och? Jag kan slå vad om att mängden tjejer som blivit kontaktade ute i verkligheten av någon med sexuella intentioner är ungefär 30 procentenheter större. Dessutom är det så att åldern då man blir byxmyndig är 15, inte 18. Hur det är tänkt att personer mellan 15 och 18 ska kunna ha sex utan att det ska vara tillåtet att faktiskt fråga dem, är ett litet mysterium. Om det är tonåringarna som tar initativet så är det ju ”uppenbart manipulerade”, speciellt om man frågar deras föräldrar.

Sedan blir det helt uppenbart att det är vuxenvärldens brist på förståelse av internet det egentligen handlar om, för det är inte tonåringarna själva som anmäler. De använder de verktyg som finns och blockerar personerna istället. Det finns gott om idioter på nätet som säger alla möjliga saker, och att hålla på och involvera polisen om varenda sak skulle bara vara ett gigantiskt slöseri med resurser. Istället är det ”föräldrar och andra vuxna” som anmäler. Så varför anmäler de inte varenda kotte på stan som har kommit fram till deras oskuldsfulla små döttrar också? Jo, därför att det tror att internet är något stort och hemskt och farligt där man blir attackerad av bombrecept som förgriper sig på små barn.

Om det nu var ”barnen” (inklusive 17-åringar som veckan efter får rösta i allmänna val) man var så rädd om så vore det ju lämpligast att förbjuda kontakt med dem helt och hållet. Varför särskilja internet, när det finns så många andra kanaler? Jo, därför att det inte handlar om några barn, utan det är bara en rökridå för att få införa filtrering och avlyssning av samtlig internettrafik. Dels så blir det då mycket enklare att hitta saker att åtala besvärliga personer för, och dels så kan man tillgodose alla trevliga mediabolagschefer som ger så fina mutor.

Andra bloggar om: , , , , .

Annonser

mars 2, 2008 - Posted by | idioti, politik

1 kommentar »

  1. Relaterat: http://www.idg.se/2.1085/1.148156

    Kommentar av Sten | mars 3, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s