Basic personligt

Daniels personliga blogg

Shopping

Det blev en shoppingintensiv dag idag.

Efter massor med samtal, massor med olika tester, och massor med irritation, lyckades jag äntligen få Netgear-supporten att medge att den lilla FWG114P-router som jag skaffade för en månad sedan, hade en väldigt låg gräns på antalet samtidiga uppkopplingar. Min personliga gissning är 100. Några samtal senare fick jag reda på att deras ”ProSafe FVS338” är flera år nyare, innehåller snabbare chips, och i största allmänhet klarar dubbelt så mycket trafik, och förmodligen rejält många fler uppkopplingar.

Iväg med den gamla till Webhallen, och hem med en ny. Lite pillande så att den använder rätt IP-adresser och lite sånt, och sedan lite kabelbyte. Jodå, TPTest var rejält nöjd. Uppåt 40 MBit/s åt båda håll, trots en massa bittorrent-trafik och annat åt alla håll. På en 30/30-lina. 🙂

Jag fixade dit port forwarding för web servern och lite annat, men logfilen stod helt still, precis som torrent-filerna. Att ändra eller ta bort brandväggsreglerna gick inte. Någonting var tydligen trasigt. Det ingick 24/7-support på lådan, så jag ringde. Det visade sig att den firmware som låg på burken var från äldre stenåldern, och just port forwarding stod som fixad bug på nästa version. Dessutom fanns 3-4 versioner till, så jag tog den nyaste. Det är bara att skicka image-filen till routern så uppgraderar den sig själv, så det gick lätt. Då fanns helt plötsligt massor med funktioner för att inte bara välja QoS på trafik både in och ut, utan dessutom kunde man styra bandbredden för varje tjänst. T.ex. så har http-trafik nu garanterat 1Mbit/s, så att det alltid går att surfa och komma åt webservern, oavsett vilken annan trafik som går. Plus massor med andra coola inställningar. Det känns nästan som en riktig dator.

Dagens tips: Köp absolut inte Netgear FWG114P. Den suger håriga elefanttestiklar. Köp FVS338 istället. Den har inte trådlöst nät, men är sanslöst mycket trevligare.

Vi var och fikade i Gallerian, och då kunde vi inte låta bli att köpa lite bröd från Gateau, bland annat en surdegsdinkel. Helt sjukt god. En aning många pengar, bara.

Igår gick diskmaskinen sönder, så på vägen hem åkte vi förbi några hemelektronikkedjor för att kolla priser och sortiment. 10 minuter senare hade vi impulsköpt en ny, av ungefär samma modell som den vi hade förut. Hoppsan så det kan gå. Sedan åkte vi hem innan dagen började bli för dyr.

Känns som att planerna på ett elpiano får vänta ett tag till.

Andra bloggar om: , , .

Annonser

mars 1, 2008 - Posted by | allmänt, mat, teknik

1 kommentar »

  1. […] strular igen Naturligtvis var inte den nya Netgear-lådan speciellt strulfri heller. Nu får den för sig att den ska boota om minst en gång om dagen, […]

    Pingback av Netgear strular igen « Basic personligt | mars 10, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s