Brottsprovokation? Nej tack.

Det var värst vad det var pedofiljakter överallt nu. Amerikanska TV-program, borttagna bloggar, som argument mot censur, övervakning och allt möjligt (som omväxling till ”terrorister”, som ju inte är så vanliga i det här landet).

Nu senast skriver Metro om ett idiotförslag av riksåklagare Fredrik Wersäll, som inte alls förstår att hans förslag att låta ”polisen utge sig för att vara unga flickor på nätet” är precis sådan brottsprovokation som tack och lov är förbjuden i Sverige. Att komma springande med jokern ”vi vill sätta dit pedofiler” gör det inte bättre. Det finns väl ingen som är så naiv och korkad att de tror att när väl det här har blivit tillåtet, inte kommer användas för alla andra brott och företeelser också?

Anledningen till att så många personer och myndigheter är emot sådana här förslag är inte för att vi är några ”pedofilkramare” eller tycker att det bästa som finns är att spränga hus i luften eller något annat. Det är för att samma verktyg kommer användas även mot alla andra, för att få tyst på alla som är obekväma för den aktuella regeringen.

Andra bloggar om: , , , , .

3 reaktioner till “Brottsprovokation? Nej tack.

 1. Görs inte detta redan? Alltså vuxna som låtsas vara fjortias på communities för att försöka ”fånga upp” pedofiler. Kanske inte i någon större organiserad verksamhet dock.

  Men som du säger vi vill inte se någon sådan lag. Inte efter den senaste tidens trender med ändamålsglidning.

 2. Hujademej, vilken perfekt täckmantel för alla riktiga pedofiler, att låtsas vara pedofiler, Och så bli avlönade för det.

  Nej, Internet är hemskt, istället för att vara ett får så kan man börja tänka själv. (obs ironi)

  Allvarligt talat så förstår jag inte varför det skulle vara så farligt med självständiga och kunniga medborgare.

 3. jaha, ja det var intressant detta. Här menar man att bara för vi inför brottsprovokation så kommer folk, stat, polis att göra uppror i vårt samhälle. För det första lever vi inte i ett land som Ryssland, och framför allt inte i ett ”KOMUNISTISKT RYSSLAND”. Även om det nu skulle förekomma att en polis eller myndighet skulle kolla upp en kille som kritiserar staten som det här näms, så låt han/dem göra det. Det jag vill säga är att våldta tjejer är olagligt, men att kritisera staten är lagligt (yttrandefrihet) och om man skulle angripa den som cencurerar och sedan gripen är i det stora hela den skyldige. Så jag kan inte förstå vad det stora problemet skulle vara med brottsprovokation.
  Inför det snarast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s