Basic personligt

Daniels personliga blogg

Samarbete mellan Twingly och mediabranschen?

I DN stod det för några dagar sedan att anledningen till att folk fildelar framför allt handlar om bekvämlighet, inte att det är gratis. Där skrev ”esggold” ett inlägg, bland annat ”… se till att man kan ladda ner det direkt från varenda sajt som skriver om Britney, Korn och Radiohead”.

Just den versionen har jag inte hört förut, men det är ju lika uppenbart som det är enkelt. Folk bloggar och tidningar skriver artiklar, så material finns det ju hur mycket som helst. Med en kombination av Twingly som parar ihop dem, samt sådana taggar som bloggar.se använder, har man en riktigt kul plattform. Ta ut ett pris på ett par kronor för en låt, en femma för ett TV-avsnitt, och ge några procent i kickback till den bloggare som man kom från när man köpte någonting.

Både Twingly och bloggar.se finns redan. Folk taggar redan inlägg med ”Britney” och annat. Telebolagen är bra på mikrobetalningar, och annars fungerar Visa med förinbetalade belopp, som hos AllOfMp3. I stort sett allting finns, och enligt den där undersökningen så skulle det fungera.

Enkelhet, people. Att det ska vara så svårt. Fildelningen kommer inte försvinna någonstans, men den är ju i praktiken irrelevant ändå.

Jag har personligen inte resurser att bygga upp en sådan här sak, men jag hoppas att någon annan har det. Have fun, men kom gärna ihåg mig när ni ska börsintroduceras. Kram.

Andra bloggar om: , , , , .

Annonser

februari 4, 2008 - Posted by | media, teknik

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s