Basic personligt

Daniels personliga blogg

Högt i tak

Debattartikeln i SvD idag om sexköpslagen av Per Hagwall (m) och Erik Svansbo (fp) tycker jag visar framför allt två saker.

  1. Det är högt i tak i de partierna, framför allt hos moderaterna. Visserligen röstade de nej till den ganska korkade sexköpslagen när den skulle införas, men de har inte gjort så mycket för att plocka bort den. Ändå går åtmistone en av dem ut och säger att dess effekter måste studeras, och lagen kanske helt tas bort. Ganska nyligen gick ju Karl Sigfrid ut och gjorde samma sak, fast om fildelning. Sådana här debatter är livsnödvändiga för ett parti, för man kan inte hålla på och stifta lagar bara för att ”skicka signaler”, när effekten i verkligheten blir att folk får det värre helt i onödan.
  2. SvD har makalöst mycket större integritet än DN. DN går helt på Beatrice Asks linje om att personer inom sexindustrin inte får tillfrågas när man stiftar lagar som styr deras liv, är oftast jättepigga på att publicera lögnerna från mediaindustrin, och verkar i största allmänhet mest vara en kanal för politiker och storföretag. Sin uppgift att granska och ifrågasätta verkar de helt ha glömt, även om det även där kommer enskilda guldkorn. SvD tar dels in en sådan här artikel, och har dessutom med en länk till Isabella Lunds blogg, som ju är censurerad från DN. Dessutom är det nästan bara de som har haft intervjuer med killarna på Pirate Bay och liknande.

Varför är den gemensamma nämnaren för de här två att de ligger till höger? Får den politiska vänstern inte diskutera den praktiska verkligheten, utan styrs bara av ideologi och önsketänkande?

Andra bloggar om: , , , , .

Annonser

januari 24, 2008 - Posted by | politik

1 kommentar »

  1. […] [Uppdatering, Brännpunktsartikeln kommenteras nu (23.30) av Peter, Folkbladet,Erik (så klart), Ajbraw, Strokirk, Sophia, Ann-Christine, Hanna, Silkeshandskar,Attila, Charlotte, Hans, Daniel, Svensson, Blogge, Isabella, Guero, Bunny ochJosh.] […]

    Pingback av Sexköpsdebatten, del CXLVII « No size fits all | maj 29, 2010 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s