Basic personligt

Daniels personliga blogg

Aftonbladet på övervakarnas sida

Det var kul att Miljöpartiet har gjort en film om att fildelning ska vara lagligt, att Aftonbladet har med det på första sidan, plus naturligtvis att deras Webb-TV nu även fungerar i Linux.

Man behöver sedan inte titta speciellt många sekunder förrän reporten säger ”men fildelning är tydligen inte stöld”. Charmigt.

För övrigt förstörde det bioupplevelsen ganska rejält igår när man efter att ha betalat sin biljett direkt möts av den fåniga ”Ladda Schysst”-filmen. Men hallå, ni har ju redan fått mina pengar! Vad mer vill ni ha? Att trakassera de som bevisligen är ens kunder är inte så himla smart.

Det har gått 10 år sedan MP3-filer började cirkulera. 7 år sedan alla satt på Napster. Det är fortfarande konserter överallt, nya artister ploppar upp som svampar ur jorden, och det är filmpremiärer varenda helg. Lögnen om att hela mediabranschen skulle dö om folk fildelade det allra minsta kan väl därmed avfärdas?

Andra bloggar om: , , .

Annonser

januari 19, 2008 - Posted by | media, politik, teknik

1 kommentar »

  1. Häxprocessen mot ”fildelning” är egentligen en ”häxprocess” om vem som skall ha kontroll över informationsflödet på Internet.

    Information och kunskap är makt, så ju fler av oss medborgare har mer information och kunskap, desto mer kan vi styra själva över våra liv, vilket onekligen ses som ”farligt” av en del.

    Kommentar av Dennis Nilsson | januari 21, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s