Basic personligt

Daniels personliga blogg

Snyft, snyft i DN

DN visar återigen att de inte riktigt förstår teknik.

Först kommer Lars Weiss med en krönika som mest består av överdrifter, lögner och allmän förvirring. Det bästa är nästan ”patenterad information”, som vi programmerare tydligen är beroende av: ”Å andra sidan ska ju konstnärer, underhållare, programmerare och ingenjörer ha betalt för sina idéer, annars upphör flödet och vi sitter där och fingrar i tomheten i cyberspace.”. Muahahahaha! Yo Lars, surfa till http://www.ubuntu.com så får du se massor med kul prylar som är helt gratis.

Sedan är det en konstig artikel om att det inte går att försörja sig som skivbolagsproducent, vilket helt och hållet skulle bero på de onda fildelarna. Sorry, det är inte statens roll att se till att alla får livstids försörjning bara de ”jobbar med det man älskar”. Argumentet att fildelning bara ”drabbar stora skivbolag” är väl ingen som har använt i den seriösa debatten på flera år? Det är ju varken sant eller speciellt relevant. Däremot drabbar ”brist på fungerande affärsidéer” både stora och små skivbolag. Och alla andra bolag i hela världen, för den delen. Snyft, snyft.

Andra bloggar om: , .

Annonser

januari 15, 2008 - Posted by | idioti, politik, teknik

2 kommentarer »

  1. Men! Men… jag skriver alltid krönikor som består av överdrifter, lögner och allmän förvirring. Kan man göra på annat sätt?

    Kommentar av Linda Mpili | januari 15, 2008 | Svara

  2. Men de försöker iallafall. Haha.

    Kommentar av Mia | januari 16, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s