Basic personligt

Daniels personliga blogg

Killen då?

Tydligen så slipper den 19-åriga tjejen i Saudiarabien något straff, enligt Aftonbladet. Det var ju bra. Ända tills nästa tjej döms till spöstraff för att ha befunnit sig i närheten av en kille utan halva sin släkt bredvid, och omvärlden inte hinner reagera.

Men killen då? Han som också var med i bilen, också blev våldtagen, och också dömdes till precis samma straff för samma relation? Hur vore det om vi fick höra någonting om honom också? Det känns på något sätt mer intressant ur ett jämlikhetsperspektiv än att irritera sig på lejonpenisar och Här Går Man-skyltar.

Att artikeln ligger i sektionen ”Kvinna” är ett hån.

Tillägg: Det finns uppenbarligen tre versioner av den här historien. Jag tycker nummer 2 är rimligast, vilket förvisso inte betyder att det är den som är sann.

 1. Aftonbladet har rätt, och den enda som råkade illa ut är kvinnan.
 2. Oscar Swartz, Jinge, och ett flertal utländska tidningar har rätt, och båda råkade illa ut, men den enda som Sverige bryr sig om är kvinnan.
 3. ”Killendå” har rätt, och allt är en konspiration av killen, varvid det återigen bara är synd om kvinnan.

Tillägg 2: Det Saudiarabiska justitiedepartementet tycker (enligt DN och SvD) ändå att domen var rättvis, för inte nog med att hon hade befunnit sig i en bil med en man hon inte var släkt med, dessutom var hon oanständigt klädd och hade därför provocerat fram våldtäkten. Benådad? Visst, men uppenbarligen under stor protest. De har med andra ord inte lärt sig någonting. Fortfarande inget nytt om killen.
Andra bloggar om: , , , , , .

Annonser

december 17, 2007 - Posted by | idioti, media, politik, religion

2 kommentarer »

 1. Killen då?
  Menar du han som utpressade kvinnan och gav upphov till hela situationen?

  Vet du inte att det var han som var arg för att hon gifte sig med någon annan, så han beslöt sig för att straffa henne. Han anlitade de lokala arbetslösa kaffesupande-vattenpiparökande-caféhängar-araberna och informerade dem om tid och plats.
  Han själv våldtogs aldrig såklart.

  Ja, killen då? Han borde avrättats. (Tyvärr kunde man inte bevisa förloppet jag redovisat ovan, men varenda arabkännare fattar att det gått till så)

  Kommentar av Killendå | december 17, 2007 | Svara

 2. Hehe ” de lokala arbetslösa kaffesupande-vattenpiparökande-caféhängar-araberna” good one.
  Du vet nog inte du mycket rätt du kanske har 😉 . Blanda bara inte ihop araber med araber. Saudier är ett folk i sig som de andra araberna inte vill bli ihopblandade med 😉 (alla tycker förresten att de är bättre än alla de andra, men ändå)

  Kommentar av Sous | december 17, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s