Basic personligt

Daniels personliga blogg

Arbete är fult, spelvinster är fint

Det intressanta när det gäller nyhetsförmedling är sällan det som står, utan mycket oftare det som inte står. Eller på vilka ställen saker står.

Dagens huvudnyhet enligt både Aftonbladet, Expressen och DN är att en f.d. uteliggare har vunnit på Triss. Jättefint. Tack SvD för att ni inte skriver om sådant trams, utan har mötet på Bali som toppnyhet istället. Å andra sidan får DN lite cred för att de tar upp problematiken med Etanol. Det enda som är intressant när man diskuterar miljön är ju den totala belastningen, dvs inklusive det som händer fram tills bränslet når bilens tank. Hur mycket koldioxid eller vad det nu är när man använder fordonet är ju totalt ointressant. Noll.

Nåväl, tillbaka till Triss. Jag förstår liksom inte den här fascinationen över spelvinster. Vilken idiot som helst som råkar välja rätt pappersbit får massa miljoner och bo på lyxhotell och bli intervjuad i TV och tidningar, och hyllad som någon sorts hjälte. De som ägnar ett decennium åt att skaffa sig en rejäl utbildning för att arbeta med någonting som ger hög produktivitet och därmed kan ta ut en hög lön, ska istället bestraffas med höga skatter och förlöjligas och ses ned på för att de inte har ett ”riktigt” jobb (t.ex. hugger ner träd för hand i den av familjen ägda skogen).

Just den här killen ska ny tydligen få 15.000 i månaden, fast jag är osäker på hur mycket skatt som är på det. Å andra sidan spelar det ingen roll. Att få ut 15 papp netto i månaden är väl inte så svårt? Lite utbildning och vettiga karriärsval, så är det snabbt fixat. Garanterat, inte med en chans på en på miljonen.

Tillägg: Mary bloggar på samma ämne.

Andra bloggar om: , , , .

Annonser

december 15, 2007 - Posted by | media

3 kommentarer »

 1. Point taken!

  Kommentar av Linda Culibrk | december 15, 2007 | Svara

 2. Det är ingen skatt på spelvinster där det enbart är slumpen som styr men det blir skatt om man måste kunna svara på frågor eller så som tex i kvitt eller dubbelt men alltså inte på att skrapa en trisslott.
  Som du sa, det fint med tur, fult med arbete.

  Kommentar av Chani | december 15, 2007 | Svara

 3. Måste säga att 15.000:- i månaden kan vem som helst fixa ”på vanligt sätt”. Men det är ju också det som är lite fascinerande med lotteri. Vem som helst kan få en ”bonus”, sen är frågan:
  ”Varför var han en uteliggare från första början?”
  ”Kommer han göra ngt vettigt med pengarna?”

  Jag blir lite road också – tänk om det är till trisslotter som pengarna som uteliggare tigger ihop går?

  Kommentar av Gustav | december 16, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s