Basic personligt

Daniels personliga blogg

Musik via mobilen? Nej, tack.

Enligt IDG så går musikförsäljningen till mobiler spikrakt uppåt, samtidigt som försäljningen av CD-skivor går lika spikrakt nedåt, bland annat på grund av besvärliga kopieringsskydd.

Ursäkta, kan någon förklara för mig hur de som köper musik via mobilen har tänkt? Har de tänkt överhuvudtaget? Låtarna man kan köpa den vägen är ofta löjligt dyra, även om väl Tele2 hade något experiment med ett pris på någon krona styck förut. Framför allt är de i stort sett alltid kopieringsskyddade, vilket gör att dels så går de inte att använda på någon annan telefon än den man har handlat med. Inte så kul om man någon gång i livet hade tänkt sig att köpa en nyare modell. Dessutom är det inte alltid möjligt att kopiera det till datorn, så man kan lyssna på musiken man har betalat för med lite vettiga högtalare. Om man har tur går det att ladda ner låtarna till sin nya mobil, men i så fall bara om man behåller sin operatör. Jay, det är så jättekul med inlåsningseffekter.

Eller har jag missat någonting? Är all musik som säljs till mobiler helt rena MP3-filer utan vare sig DRM eller vattenmärkning, och kostar maximalt en krona styck? När hände det? Varför har jag i så fall missat den sjukt stora reklamkampanj som ett sådant upplägg skulle förtjäna?

Andra bloggar om: .

Annonser

december 12, 2007 - Posted by | idioti, media, teknik

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s