Blandade intryck från Juggeland

Så, vad kan man mer säga om det här stället, nu när vistelsen närmar sig sitt slut? Mitt dygn består ju nu bara av att sova, jobba, äta, och se lite film som jag hade med mig.

Att sova är ju enormt spännande. Funkar ungefär som i Sverige, fast det är väldigt mycket mer ensamt.

Jobbet är också ”spännande”, speciellt för de som inte kan vår produkt utan och innan. Vi råkade visst skicka tillbaka ”Destination” istället för ”MESSAGE DELETED”. Det känns som trevligt teknikmissbruk att via internet koppla upp sig till en av våra servrar i Stockholm, för att sedan använda en krypterad tunnel tillbaka hit bara för att hamna i en dator som står en knapp meter från min laptop. De får nämligen inte ändra fler saker i hur nätverket är kopplat.

Film som film.

Maten är lite spännande. Runt 50 spänn för en lunch, plus 9 spänn för ett glas starköl (vilket jag självklart inte dricker eftersom jag är svensk), och 4.50 för en espresso. En stor saftig biff med ris och pommes frites (man får alltid både ris och pommes frites, till allt), en öl och efterrätt, uppburet på rummet (tre trappor utan hiss, muahaha) går på en hundrig jämnt. Rejält gott är det också. Efter bottennappet i Madrid och de korslagda dillkvistarna i Paris var det en trevligt överraskning. Det är nästan så att det väger upp för att väggarna på lunchrestaurangen består av plastskynken trots minusgrader, och att det är ett öppet fönster direkt ovanför toaletten där (det är fortfarande minusgrader). Eller att man fick ringa till receptionen efter 45 minuter och fråga vart maten tagit vägen, och få ett ”Hoppsan” som svar. Ytterligare en halvtimme senare knackar det på dörren. Fast det är kul att kunna äta tomat och mozarella till frukost.

Poängen med rökfria restauranger har inte riktigt nått hit, kan man milt sagt uttrycka det som. Spelar roll att det ligger spädbarn i en vagn precis bredvid, här bolmas det kors och tvärs ändå. Det som inte dödar, härdar.

Stället ligger i den muslimska delen av stan, så jag har inte tagit upp den svenska debatten om Vecko-Revyn. Känns inte som att det skulle vara helt poppis.

Folket i övrigt är helt ok. De viftar förvisso med armarna och avbryter varandra högljutt även på protokollförda möten, mitt under en presentation, men det gör inte så mycket. Så tar man sin taxi till hotellet (5 km för 30 spänn), och upptäcker att tröjan man hade lagt på den oanvända sängen nummer två, har blivit fint vikt. Dessutom har de bytt ut Heineken-flaskorna i minibaren mot en Peja, som jag har fått till maten på kvällarna. Så himla sött.

I morgon eftermiddag går planet hemåt.

Andra bloggar om: , , .

2 reaktioner till “Blandade intryck från Juggeland

  1. Sant att det röks mycket 🙂 någon borde ordna en anti-rök kampanj i Serbien. Annars är maten jättegod och billig, det finns många härliga spa-orter och Montenegro är inte långt bort om man vill bada i Medelhavet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s