Basic personligt

Daniels personliga blogg

Det handlar fortfarande inte bara om procent

Precis som med choklad så handlar det inte enbart om procenthalten när man jämför falukorv, även om det är trevligt att se att i det här fallet gav mer kött ger bättre smak.

Frågan är också vilken typ av kött som ingår, hur det är behandlat osv. Vilka som är bäst på det råder det väl inget tvivel om längre?

Andra bloggar om: , , .

Advertisements

november 26, 2007 - Posted by | mat

2 kommentarer »

  1. Falukorv är så ursvenskt att det var något som tyska gästarbetare/invandrare kom på när de arbetade i Falu koppargruva. Man använde djurhudar för att tvinna de rep som användes för att hissa manskap mm upp/ner i gruvorna. Av köttet gjorde tyskarna korv som idag heter falukorv.

    Kommentar av Pat | november 28, 2007 | Svara

  2. Ah, lite fakta! Kul! 🙂

    Ungefär som frasen ”svenskan är ärans och hjältarnas språk”, där både ”ära”, ”hjältar” och ”språk” är låneord.

    Kommentar av Daniel Brahneborg | november 28, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s