Det handlar fortfarande inte bara om procent

Precis som med choklad så handlar det inte enbart om procenthalten när man jämför falukorv, även om det är trevligt att se att i det här fallet gav mer kött ger bättre smak.

Frågan är också vilken typ av kött som ingår, hur det är behandlat osv. Vilka som är bäst på det råder det väl inget tvivel om längre?

Andra bloggar om: , , .

Annonser
Publicerad i mat

2 reaktioner till “Det handlar fortfarande inte bara om procent

  1. Falukorv är så ursvenskt att det var något som tyska gästarbetare/invandrare kom på när de arbetade i Falu koppargruva. Man använde djurhudar för att tvinna de rep som användes för att hissa manskap mm upp/ner i gruvorna. Av köttet gjorde tyskarna korv som idag heter falukorv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s