Basic personligt

Daniels personliga blogg

Verkar ha varit en bra film

Jag ser aldrig svensk film (läs krönikan i gårdagens Metro så förstår ni varför), så det var inte förrän jag läste SvD och DN i morse som jag fick reda på att TV4 visst hade klippt bort slutet på ”En andra chans”. Det var ju synd. Eller nåt.

Jag tänkte vara lite lustig och skriva ett inlägg med en länk till torrenten hos Pirate Bay eller nåt, så jag började söka lite. Av de tre torrent-sajter som jag kollade på, så fanns den inte på en enda. Inte så att den har funnits men inte längre är aktiv, utan den har helt enkelt aldrig laddats upp. Det är ett ganska tydligt betyg på hur bra den är.

Det är absolut synd om de som såg den här filmen igår. Inte för att de inte fick se slutet, utan för att de inte lyckades hitta något bättre att titta på. Ladda hem en schysst koreansk rulle istället, t.ex. Il Mare eller Untold Scandal. Då slipper ni både reklampauser, klippta slut och värdelösa skådespelare som kör Svensk StandardStory Nummer 3.

Uppdatering: Den hette visst ”The Family Man” i original, och finns bland annat på Pirate Bay. I sin helhet. Utan reklam. Med svensk text. Utan kopieringsskydd som bara fungerar i Windows.

Andra bloggar om: , , .

Annonser

november 25, 2007 - Posted by | media

9 kommentarer »

 1. ”En Andra Chans”, eller ”The Family Man” som är filmens orginaltitel, är för det första ingen svensk film. För det andra tycker jag inte att man kan bedöma en films kvalitet genom att se hur många som laddat ner den som torrent.

  Jag säger inte att det var någon dunder-rulle direkt och håller definitivt med om att reklampauser (och nyheter!) mitt i filmer är helt åt h___te. Att sedan avbryta en film mitt i den ”spännande” upplösningen och sen bara sitta och le och säga att nu kommer nästa film säger en hel del om kvaliteten på TV4 som tv-producerande medium.

  Kommentar av Mattias | november 25, 2007 | Svara

 2. Såg den inte själv, men om den var med Nicolas Cage som DN skrev så är den inte svensk, utan amerikansk. Den riktigt lysande filmen, vilken film med Cage är det inte, ”The Family Man” översatt till svenska tydligen som ”En andra chans”…

  Titta på koreanska filmer gör man väl endast av en av två orsaker: 1) Man är därifrån. 2) Man vill vara finare än andra och förösker därför ta sig över den trots allt stora kulturella skillnaden bara för att kunna skryta lite.

  Kommentar av Christian | november 25, 2007 | Svara

 3. Jag såg filmen som kanske inte var höstens bästa men det var ändå störande att den slutade för tidigt. Den var för övrigt amerikansk och inte svensk.

  Kommentar av Maria | november 25, 2007 | Svara

 4. Duktigt, filmen i fråga är inte svensk.

  Kommentar av facts | november 25, 2007 | Svara

 5. Ehh nu var väl knappast en ”En andra chans” någon svensk film utan en amerikansk rulle med Nicholas Cage.

  I själva sakfrågan när det gäller TV4:as miss kan jag bara säga att TV4 är och har alltid varit en kalkonkanal så från det hållet är inte annat att vänta.

  Kommentar av BS | november 25, 2007 | Svara

 6. Nu uttrycker ju bloggarna en peronlig åsikt och inte någon sanning, men lite påläst kan man ju vara. Filmen du refererar till hade Nicholas Cage som huvudperson, så den var nog inte svensk.

  Att håna andras smak är både omoget och tråkigt. Om du gillar koreanska filmer, kul för dig. Om någon gillar andra filmer är det deras ensak och inte något man ska ska behöva hånas för.

  Dessutom vill eller kan alla ladda ner saker från Pirate Bay.

  Kommentar av Helge | november 25, 2007 | Svara

 7. Ah, det förklarar varför den inte gick att hitta under det namnet.

  Christian: Nej, man ser dem för att de är så enormt mycket bättre. Man får inte allting skrivet på näsan hela tiden.

  Däremot är antalet folk på en torrent definitivt en mycket bra indikation på populariteten. Det är i och för sig en mindre effekt på äldre filmer, men desto högre på t.ex. TV-serier. Om du vill veta vilka TV-serier som kommer till Sverige nästa säsong är det bara att kolla vilka som är mest populära på torrentsajterna.

  Kommentar av Daniel Brahneborg | november 25, 2007 | Svara

 8. Jag kollade på den. Sjukt irriteradne. Hur slutar den??

  Tyckte att den var ganska bra, även om den var lite seg i början, men slutet var ju oförutsägbart tycker jag, så det är skitjobbigt nu.

  Kommentar av Linda Culibrk | november 25, 2007 | Svara

 9. Spelar väl ingen roll ifall filmen är svensk, koreansk eller amerikansk. Grejjen är att man ägnat ett par timmar åt filmen och haft trevligt. Så mitt i själva filmens klimax så bryts den och kommer inte tillbaka. Sen blev det att ägna en kvart åt att ta kontakt med tv4 och säga sin mening. Nä ingen höjdarrulle, men temat är intressant. Vad gör vi av våra liv och vilka konsekvenser får det.

  Kommentar av puzzlan | november 25, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s