Basic personligt

Daniels personliga blogg

Julbuffé på Shogun

Efter att ha gått och dräglat över bilderna på Shoguns julbuffé, var vi där idag. Tidigare har nivån varierat lite när vi har varit där, men nu var de i toppform. Japansk mat blir inte bättre än så här. Något måste man ju äta när man har varit ute och shoppat hela dagen. Eller i alla fall en vit skjorta och lite grönt te. Något ”buy nothing day” brydde vi oss inte om. Pengar gör ingen nytta om de står still. Även om de saker som vi köpte kanske inte direkt kommer de fattigaste länderna till godo, så hamnar en del av det i lönekuverten för de anställda där, som i sin tur kanske köper något bra.

Kall matSjälv började jag med ett varv bland de kalla rätterna. Pilgrimsmussla inlindad i bacon, snabbt stekt och tunt skivat entrecôte och tonfisk, lite kyckling på grillspett, rökt lax och lite annat. Hysteriskt gott. De halva humrarna hoppade jag över, så de kan jag inte uttala mig om. De var tydligen helt ok i alla fall, enligt resten av gänget. Det var så många saker att plocka av att det räckte till två fulla tallrikar, även om man bara tog en liten munsbit av varje.

Därefter var det dags för en sushi/sashimi-tallrik. Sushin var självklart så bra som man kunde begära, men de hamnade lite i skuggan av de centimetertjocka skivorna lax och tonfisk som låg på ett gigantiskt berg av is med citronskivor lite överallt. Lustigt nog ramlade det ner en bit lax och en pilgrimsmussla på varenda tallrik jag tog. Måste ha varit vinddraget.

I den varma avdelningen fanns yakiniku, gyoza (köttfärsknyten), panerad fisk, lite kyckling och jätteräkor och vad det nu var, och på slutet tempura på jätteräkor. Den senare fick kommentaren ”det här var så gott att det bara var löjligt” av Tom. Tunn och krispig panering, och massor med räksmak. Resten var däremot på sin höjd medelmåttigt. Godkänt, men inte så att man ramlar av stolen.

Så fort ett fat började bli halvtomt så byttes det ut mot ett fullt, så det var hela tiden gott om saker att plocka. Det var dubbel uppsättning av de kalla rätterna, så det var knappast någon kö att tala om heller. En efter en blev vi ganska mätta, förutom en viss tonåring som visade vart skåpet ska stå när det gäller bufféätning.

Jo, det fanns en varm rätt till som var riktigt bra, nämligen den sukiyaki som man fick på slutet. När man äter det som ensam rätt så får man ett fat med dussintals köttskivor, men nu var man helt nöjd med två små skivor per person. Plus lite sallad, lök, nudlar och annat som hör till, så klart.

Shogun-glassFör att man inte skulle svälta ihjäl på vägen hem så avslutades det hela med en kula vaniljglass och en kula hallonsorbet. Självklart i en iskall skål, så det inte skulle smälta så snabbt.

Vi stannade inte på McDonalds på vägen hem.

Andra bloggar om , , , , , .

Annonser

november 25, 2007 - Posted by | mat

2 kommentarer »

  1. hej…jag vill bara fråga vart ligger den restaurangen som ni skriver om? det låter sååå gott när ni berätta….

    Kommentar av sara | december 11, 2007 | Svara

  2. http://www.shogun.nu/

    Kommentar av Daniel Brahneborg | december 11, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s