Basic personligt

Daniels personliga blogg

Varför ger de aldrig upp?

Stackars Anders Ahlqvist. I intervjun i DN idag låter han så uppgiven. Han vill så gärna ”komma åt” fildelarna, men så fort en sajt stängs så uppstår flera nya. Det är snart 10-årsjubileum för den traditionen, allt sedan skivbranschen trodde att de hade vunnit genom att stänga ner Napster. Med hjälp av kryptering och en aldrig sinande kreativitet hos programmerarna så lär det fortsätta tills mediabolagen ger upp, eller helt enkelt driver sig själva i konkurs. Det kan verkligen inte vara kul att vara polis på en sådan avdelning, och veta att det man jobbar för gör mest skada för uppdragsgivaren.

Det är direkt tragiskt att sedan läsa att han på allvar verkar tro att Cecilia Renströms totalsågade förslag ska bli verklighet.

Mycket talar för ett lagförslag som ger större befogenhet åt upphovsrättshavaren som då ska kunna driva skadeståndsprocesser.

Jag förstår ärligt talat inte varför de inte lägger ner det här ”nu ska vi stämma våra kunder”-tramset. Det är kontraproduktivt. Det fungerar inte. Det ger hela branschen dåligt rykte. Det stjäl resurser som hade kunnat användas för vettigare saker, som att skriva bättre manus eller jaga personer som faktiskt har gjort något dumt. Inte de som har haft oralsex i Georgia, alltså.

Eftersom det nu är så himla jobbigt att hitta de här ondskefulla fildelarna (dvs ”mediabolagens bästa kunder”, men det är så lätt att skriva fel, tangenterna ligger precis bredvid varandra), är det väl ingen som inte tror att EU’s fina loggar över både teletrafik osv inte kommer att råka ut för samma ändamålsglidning som alla övriga databaser?

Andra bloggar om: , , , , .

Annonser

november 11, 2007 - Posted by | idioti, media, politik, teknik

4 kommentarer »

 1. Hej ! Kul att du blev första bloggaren som hänvisas till på DN.se. Det finns nu en site för att ge bidrag till grundaren Allan Ellis, http://saveoink.com

  Hälsn. Urban
  Stolt Piratpartist.

  Kommentar av Urban Sundström | november 11, 2007 | Svara

 2. Kul med Waffles. Jag skulle dock vilja varna för att den där insamlingen som Urban länkar till förmodligen är en scam. Det har dykt upp en massa bedragare tydligen. Talade just med Brokep och den enda man kan lita på är http://oink.cd/.

  Kommentar av Oscar Swartz | november 11, 2007 | Svara

 3. Sorry, jag ser nu att han länkar själv från http://oink.cd/ till http://saveoink.com/ så det bör ju vara OK då.
  (Länk fixad. /Daniel)

  Kommentar av Oscar Swartz | november 11, 2007 | Svara

 4. Öh! nej, det var inte bläckskrivarsajten han länkade till, utan den som Urban länkade till. Hrrm, behöver kaffe …. grrrr ….

  Kommentar av Oscar Swartz | november 11, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s