Basic personligt

Daniels personliga blogg

Skivbolagsmatematik

Ekonomerna hos skivbolagen som tycker att en snabb CD-brännare ”motsvarar” flera dussin brännare i ett tillslag för några år sedan, och som anser att varje nedladdad fil leder till en samhällsekonomisk förlust, har tydligen kompisar på fler ställen.

Radioheads fans var snåla, kunde man läsa i går i DN och idag i Metro. Trots att de har fått i snitt 15 spänn per person, vilket är tre gånger så mycket som hos ett vanligt skivbolag, vilket sammanlagt blev 15 miljoner spänn (45 mille enligt Metro). Stackars satar, hoppas det finns något soppkök i närheten, för det där gick ju jättedåligt.

Samma brist på intelligens finns idag hos Aftonbladet, i ett sorgligt försök att få barnfamiljerna extra upprörda över lite barnpassning och städning. ”Om ingen jobbade svart skulle barnbidraget kunna höjas med 3 275 kronor i månaden.” Yeah, right. De extra pengar som en vit lön skulle innebära stoppas nämligen i soporna och försvinner från samhällsekonomin. Eller så är det så att de pengarna används till att betala andra saker, vilket innebär arbetstillfällen och intäkter i form av moms och andra skatter.

Pengar försvinner inte, bara för att de inte kommer som intäkt för sak X. Är det så svårt att förstå?

Även deep|ed skrev lite om Radiohead.

Andra bloggar om: , , , , .

Annonser

november 8, 2007 - Posted by | idioti, politik

1 kommentar »

  1. Ja, Bonniers, MTG och Schibstedt har ju all anledning att skriva taskiga artiklar om fildelning, och nu Radiohead’s fantastiska försäljning. Bonniers, MTG och Schibstedt är ju just sådana mellanhänder som tjänar en massa pengar på att vara mellanhänder.

    Kommentar av Dennis Nilsson | november 9, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s