Basic personligt

Daniels personliga blogg

Missriktat

Jaha, då har de arresterat ett gäng personer som har betalat för barnpornografi av någon grad. Några frågor dyker snabbt upp.

Med tanke på hur mycket bedömningsskalan har förskjutits de senaste åren när det gäller sexbrott (utan att det för den skull har lett till speciellt många fällande domar, eller ens någon förändring i folks beteende), är det inte utan att man undrar hur grovt materialet egentligen var. Att tända sexuellt på ej könsmogna personer och att tända på våld är trots allt två väldigt skilda saker, liksom att tända på fullt könsmogna 17-åringar.

Med tanke på siffrorna hos Bloggelito om hur stor andel som tänder på tjejer i tonåren, är nästa fråga vad man tror att man har åstadkommit. Jaha, man har arresterat 8 svenskar. Av en potentiell kundbas på ungefär en kvarts miljon. Verkligen meningsfullt.

Barnen då? Hur stora resurser kommer läggas på att ge dem en säker bostad, utbildning, psykologhjälp, osv? Alex Limonovic var en av de få bloggare som tog upp den frågan. Tänk om alla pengar som Bodström vill lägga på övervakning av all internettrafik istället skulle läggas på åtgärder för att hindra att barn skulle hamna i en sådan här situation från första början. För det är väl trots allt barnen som är det viktiga i det här, inte att alla personer som tänder på personer yngre än 18 ska sättas i fängelse?

Länkar: SvD, DN, AB1, AB2.

Andra bloggar om: , , , .

Annonser

november 5, 2007 - Posted by | politik

4 kommentarer »

 1. ”För det är väl trots allt barnen som är det viktiga i det här, inte att alla personer som tänder på personer yngre än 18 ska sättas i fängelse?”

  Måste det vara antingen eller?

  Har vi ekonomiska resurser att ta in de sämst utvecklade över hela världen och föda dem, ge dem bostad och betala för deras brott så vore det väl illa om vi inte har ekonomiska resurser för både offer och förövare när det gäller pedofili?

  Ang snubben i texten på Aftonbladet: Grattis grabben, du ÄR pedofil. Du kan ljuga för dig själv hur mycket du vill men en normalt fungerande människa vill inte ha sexuella bilder på nakna småbarn eller någon annans dotters trosor. Och nej, normala vuxna låtsas inte vara tonåringar för att chatta med tonåringar…etc. En tickande bomb och pedofil, det är vad den människan är.

  Kommentar av Illwill | november 6, 2007 | Svara

 2. Blir lite fundersam när du nämner Alex Limonovic då han själv uppger att han är pedofil (se hans pres. + tidigare blogposter)! Hans ”omsorg” om barnen – hur äkta är den egentligen??

  Kommentar av Vilket liv | november 6, 2007 | Svara

 3. Illwill: Hur kommer du från ”tänder på bilder på ej könsmogna barn” till ”bomb”? Sexuella preferenser är fortfarande inte brottsligt, som tur är.

  Jag har ingen aning om vem Alex är, mer än att han var den enda som hade tagit upp det perspektivet igår kväll.

  Kommentar av Daniel Brahneborg | november 6, 2007 | Svara

 4. Ser man på, man är ju nästan stjärna! *ler*

  Ja du ”Vilket liv”, hur äkta är min omsorg om barnen? För vist är jag pedofil, det är ingen hemlighet. Men du föreslog själv det enda riktiga, läs och bedöm själva. (Tror adressen kommer synas här nu.)

  Men vad ni tror om mig är inte så viktigt. Det viktiga är att dessa barn tas om hand och ges det stöd de behöver. Och att vi vuxna försöker förhindra att länder slingrar sig ur ansvar.

  Kommentar av Alex Limonovic | december 4, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s