TGI Fridays ”Steak Toppers”

Ulrikas föräldrar var på Lena och Orup i går, och under tiden gick jag och Ulrika till TGI Fridays precis bredvid. Vi gillar kött, så vi bestämde oss för att prova deras kampanj ”Steak Toppers”, eftersom resten av deras meny börjar kännas lite gammal.

De vill visa att ”de kan kött”, och det vet jag ju inte riktigt om jag kan hålla med om. Visst, det var rejäla köttbitar med bra smak, och precis lagom stekta för att fortfarande vara väldigt saftiga. Dessutom låg den på en varm järnplatta, så att den inte hann kallna innan man hade ätit klart. Så långt var det bra, men sedan kom besvikelserna i en lång rad.

  • Extremt lite potatis. De verkar också tro att hela världen äter enligt Atkins, vilket är extremt irriterande. När de dessutom tar 20 spänn för varje litet kaffefat med påfyllning känns det bara snålt.
  • Inga som helst grönsaker. De hade broccoli (även det i bebisportion) som alternativ till potatis, vilket kändes ännu mer Atkins. Om man väljer både potatis (dvs potatismos med cheddarost eller pommes frites), broccoli och haricot verts så börjar man få ihop något som kanske liknar en vettig måltid.
  • Ingen sås eller annat ”klägg” överhuvudtaget. Ännu mer snålhet för att man skulle dricka mer?
  • Jag beställde svamp-toppingen, vilket utgjordes av ungefär en halv burkchampinjon. Även ost-toppingen var ganska långt ifrån bilden i menyn, framför allt mängdmässigt.
  • Dåligt putsade bitar. När man äter entrecôte är det helt ok med fettbollen i mitten, men det är inte ok med massa senor överallt.

Med ett pris på 229:- kan man faktiskt förvänta sig lite mer än en köttbit och 10 gram pommes frites. Deras ”komponera din egen måltid” fungerar bara om man är beredd att spendera en hundring extra i tillbehör. Det är speciellt förvånande eftersom både deras hamburgare och övriga köttbitar brukar ha ganska mycket sällskap på tallriken.

Jag ska maila deras webmaster och skälla lite. Hela websajten är i flash (efter en totalt onödig redirect från förstasidan), men inte som en sammanhållen flashsak, utan med en massa separata HTML-sidor med ett halvdussin flashprylar på varje sida. Totalt meningslöst, för det mesta är stillastående bilder eller menyer där texten flyttar på sig någon millimeter när man har muspekaren över den. För oss som kör Flashblock så ger det bara en oändlig mängd klickande. Man kan ladda hem en bild på deras reklamblad för Steak Toppers, eftersom de är för lata för att skriva av texten på websidan. Detta blad är en jpg-fil med universums lägsta kvalitetsinställning, vilket gör att texten överhuvudtaget inte går att läsa.

Andra bloggar om: , , , , .

2 reaktioner till “TGI Fridays ”Steak Toppers”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s