Basic personligt

Daniels personliga blogg

Fildelare köper flest CD-skivor

En ny studie har visat att det är personer som fildelar som är de som köper flest CD-skivor.

Att stämma de som fildelar är alltså enbart korkat, eftersom det är precis de personerna som är musikbranschens bästa kunder.

Huruvida man tycker att det är rätt eller fel med fildelning, eller om det ska kallas för stöld eller upphovsrättsbrott är alltså helt irrelevant, precis som Jörgen kommenterade igår. Fildelning ska istället ses som de gratisprover som alla andra branscher slåss om att dela ut både i mataffärer och på mässor. Folk har inget problem att betala pengar för saker de gillar.

Tillägg: Ju fler gånger mediabranschen ignorerar de här studierna, desto tydligare blir det att de är mer intresserade av kontroll än intäkter. Det är ingen attraktiv egenskap.

Andra bloggar om: , , .

Annonser

november 3, 2007 - Posted by | idioti, media, politik, teknik

3 kommentarer »

 1. […] pirater kan man läsa på Basic Personligt om den senaste i raden av undersökningar som visar att fildelare är de som köper mest […]

  Pingback av opassande » Jag är pirat och stolt över det | november 3, 2007 | Svara

 2. Ja det är ju det jag säger, det är kontrollen de är ute efter, den som äger informationen, i det här fallet rättigheterna till musiken på webben, äger makten. Och stålarna. Och just därför kommer de inte att lyssna på undersökningarna, de har nämligen tänkt att allt ska betalas för. Vars fan är alla av det gamla gardets cyberpunkare när man behöver dem! Ut och demonstrera med!

  Kommentar av Tant Rasch | november 5, 2007 | Svara

 3. Visst är det konstigt att nästan ingen ny spännande musik har gjorts på typ 10-15 år? Motargumenten är lika pinsmamma som tomma, så bespara dem.

  Det är skumt att notera hur folk som hyllar nerladdningen oftast lyssnar på skitgammal musik, eller något enstaka radioskval som kallas ”nytt” (”vänta, nu gör vi en ny raplåt som låter exakt som alla andra, men denna gången med en mungiga”). Nyskapande, tja, det får man se i månen efter.

  Idol och liknande pajaserier måste ses som det sista andetaget för en döende branch: mediokra mainstreamamatörer sjunger gamla covers, och drar in det sista som finns att dra in. Framtiden är här: nostalgier och nya varianter på gamla covers. Och vems var nu felet? Ja, just det: onda och hemska skivbolag. Allt medan vi sjunker ner i det med alla medel makserade coverträsket …

  Kommentar av Knut Gul | december 11, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s