Kyckling med chili och choklad

Tom håller på att överta min roll som familjens chokladtok, fast han är mer åt ”choklad i mat”-hållet.

Dagens övning baserades på kycklingfilé, putsad och skuren i hanterliga bitar. Därefter fick bitarna ägna eftermiddagen åt att bada i en blandning av chilisås, torkad och malen Aji Limo, samt lite honung, pressad lime och vitvinsvinäger.

Allt slängdes i en ugnsfast form, med en grabbnäve chokladpellets ovanpå. In i ugnen i 175 grader i trekvart eller en timme eller nåt, så att kycklingen blev klar.

Serverades med ris.

På bilden är det som blev kvar, i en lunchlåda som vi lär få slåss om.

Andra bloggar om: , , .

Annonser

5 reaktioner till “Kyckling med chili och choklad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s