Basic personligt

Daniels personliga blogg

Kyckling med chili och choklad

Tom håller på att överta min roll som familjens chokladtok, fast han är mer åt ”choklad i mat”-hållet.

Dagens övning baserades på kycklingfilé, putsad och skuren i hanterliga bitar. Därefter fick bitarna ägna eftermiddagen åt att bada i en blandning av chilisås, torkad och malen Aji Limo, samt lite honung, pressad lime och vitvinsvinäger.

Allt slängdes i en ugnsfast form, med en grabbnäve chokladpellets ovanpå. In i ugnen i 175 grader i trekvart eller en timme eller nåt, så att kycklingen blev klar.

Serverades med ris.

På bilden är det som blev kvar, i en lunchlåda som vi lär få slåss om.

Andra bloggar om: , , .

Advertisements

oktober 29, 2007 - Posted by | chili, choklad

5 kommentarer »

  1. Den matlådan e miiiiiiin *ser ut som Gollum*

    Kommentar av Sabina | oktober 31, 2007 | Svara

  2. Tom skulle ta den igår men glömde tydligen bort den… den är din om du hinner fram till den först. 🙂

    Kommentar av Daniel Brahneborg | oktober 31, 2007 | Svara

  3. haha, får spara den tills på fredag, då kidnappar jag den:P

    Kommentar av Sabina | oktober 31, 2007 | Svara

  4. […] Kyckling med chili och choklad. Toms […]

    Pingback av Choklad som krydda | Basic personligt | september 12, 2008 | Svara

  5. Toppen gott recept. Testade den igår..
    Rekommenderas starkt!

    Kommentar av choklad recept | december 8, 2009 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s