Basic personligt

Daniels personliga blogg

Mediabolagscheferna har en plan

Jag har ju under ganska lång tid gnällt framför allt (asch, nu orkar jag inte leta upp fler länkar) skivbolagen för att de beter sig som paranoida idioter, och år efter år verkar göra allt som står i deras makt för att förstöra sina varumärken och få hela sin bransch dödförklarad.

Det var innan jag läste den här kommentaren på Slashdot, som förklarade allt. Alla stämningar kors och tvärs, deras absurda verklighetsuppfattning, PRQ-razzian och Sony som lägger rootkit på CD-skivor samtidigt som de säljer MP3-spelare, allt är en del av en stor plan. Det är ett experiment för att se hur folk reagerar när man går till extrem och fullständigt omotiverad överdrift, vilket sedan kommer bli en film i stil med Truman Show.

Själv tycker jag att vi spelar rollen bra, med tanke på alla bittorrent-klienter/hubbar som finns, Piratpartier som startas i vartenda land för att motarbeta dem, insändare, bloggar och krönikor som skrivs, osv. Därmed är inte sagt att allt arbete har varit förgäves, absolut inte. Det är ju vi som kommer vinna till slut, så vi måste visa oss värdiga segern. Folk måste ju förstå varför vi vann, så därför måste vi fortsätta kämpa.

Andra bloggar om: , , , , , .

Annonser

oktober 21, 2007 - Posted by | media, politik, teknik

1 kommentar »

  1. Jo, håller fullkomligt med dig. Kommer att tänka på en rolig sak som jag läste i metros insändar sida för ett tag sen. Reklamen innan köpta dvd-skivor om att man inte ska ladda ned musik m.m. från nätet. Varför sätta det på en köpt dvd?

    Kommentar av Sabina | oktober 22, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s