Basic personligt

Daniels personliga blogg

Vi väntar fortfarande på DRM-fri musik online

Inte för att jag tror att skivbolagens konkurrent till Itunes kommer vara utan DRM, men det är ju ett steg i rätt riktning. Istället för att bara sitta och gnälla och ljuga för politikerna för att få hårdare lagar, så gör man nu faktiskt någonting. Sedan återstår att se om det är rätt sak, men det är ju lite grand steg två. Nu är de mer ute på nätet i alla fall.

Idag är dessutom Blog Action Day, där årets tema är miljön. Det säger ju sig själv att det är bättre att tanka låtar över internet än att köpa plastbitar som måste fraktas kors och tvärs över jorden. Det blev en gigantisk uppslutning kring det dumma med kranvatten på flaska, så nu kanske det är dags med en likadan uppslutning kring det dumma med plastbitar? Kom igen nu skivbranschen, spela ”miljökortet” och fixa en online-affär med bra produkter (DRM-fri MP3 eller OggVorbis), bra sökmöjligheter, bra utbud, och lite mer vettiga priser än 100 spänn för ett album. Inte för att ni är ”tvingade av alla dumma pirater”, utan för att snabbt och effektivt döda den mycket mindre miljövänliga handeln med plastbitar. Det viktiga är ju att få intäkter, inte att de kommer från en produkt som ändå håller på att dö.

Bloggers Unite - Blog Action Day

Andra bloggar om: , , , , .

Annonser

oktober 15, 2007 - Posted by | media, politik, teknik

1 kommentar »

  1. Bra och intressant inlägg det skall jag kolla vidare på imorgon och jag kommer nog lägga in en blänkare angående detta och länk tilll dig men det får bli imorgon..

    Ha det bra..

    Kommentar av Tindra-Annette Broström | oktober 15, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s