Basic personligt

Daniels personliga blogg

Bara inom innebandyn?

Är det bara inom innebandyn som man tramsar med ”transferfönster” för 13-åringar, eller är det mer utbrett? Jag är själv fullständigt allergisk mot alla former av lagsporter och alla negativa effekter de har i form av stress för både föräldrar och barn (läs dagens kolumn i Metro), mobbning mot de sämre i laget och besvikelsen när alla inser att de ändå inte kommer kunna bli miljonärer på en proffskarriär, så jag har faktiskt ingen aning.

Både jag och Ullis har ju tränat Shorinjikempo ett tag, och förra hösten tränade vi då och då hos en annan klubb. Dels för att vår ordinarie klubb inte har någon träning på skolloven, och dels för att få maximalt med träning. Det var ok med ledarna för båda klubbarna, vi är med på bådas mailinglistor, och anses höra hemma lika mycket i den andra klubben. Att officiellt byta när som helst skulle också gå bra, även om det på pappret skulle stå fel tills nästa termin. Huvudsaken är ju att man går och tränar någonstans, att det står fel i ett papper ett par månader gör ju ingenting. Inte för att vi har några planer på att byta, men jag ville ändå veta vilka regler som gällde.

Även här kommer man in på frågan om vad syftet med reglerna är, det vill säga vad man vill åstadkomma. Shorinjikempo-klubbarna, och förmodligen de flesta andra idrottskliubbar i hela världen, vill att så många som möjligt kommer dit och tränar och har kul och lär sig av varandra. I Täby så är syftet tydligen att följa meningslösa paragrafer till punkt och pricka, för att inte ”riskera hela lagets existens”. Öh, med den attityd som ledarna har där så hoppas jag att samtliga föräldrar plockar bort sina barn från den klubben i protest, och låter dem pröva någon annan sport. Sedan kan de sitta där och gnälla över att ingen kommer och tränar, och att de ju bara följde de regler som fanns.

Effekten av att låta ungar träna var de vill är snarare att de kanske fortsätter att tycka att sporten är kul. Vore inte det bra?

Andra bloggar om: , , , .

Annonser

oktober 3, 2007 - Posted by | träning

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s