Basic personligt

Daniels personliga blogg

Kexchoklad och korv

För några månader sedan så gick något skivbolag ut och gnällde över att fildelning var som att stjäla en korv på Ica. Yup, det resonemanget höll ju jättebra.

Samma totala brist på hjärnceller finns uppenbarligen hos kabel-TV-bolagen också, med deras fullständigt verklighetsfrånvända syn på abonnemang. Ulrik Bengtsson, vd för Viasat, har flera citat i artikeln som visar att han inte rikigt har förstått vilket sekel han lever i. Förutom idiotkommentaren att delade TV-kanaler är som att dela ut kexchoklad till alla sina kollegor (nej, information och fysiska föremål fungerar fortfarande inte likadant), är det här nog min favorit:

Ur konsumentens synvinkel har vi gjort allt som är möjligt för att göra det så enkelt som möjligt att ha flera abonnemang och dessutom olika utbud på olika tv-apparater.

Ok, så det är ”enkelt” att ha flera abonnemang? När man måste ha en digitalmottagare per apparat? Till att börja med kostar varje mottagare extra pengar, och dessutom finns ofta en maxgräns på hur många man får ha. Så för nöjet att få hackig bild när saker rör på sig och oändligt mycket långsammare kanalväxlingar, får man betala flera hundra kronor extra per månad och dra massor med extra kablar.

Vem vid sina sinnes fulla bruk vill ha olika utbud på olika tv-apparater? Vad har han fått det ifrån? Har han olika tallrikar till kötträtter, fiskrätter och vegetariskt också? Och separata datorer för att surfa till olika sajter? Yup, det låter ju både rimligt och smidigt.

Numera finns det ju flera olika alternativ om man vill se TV-serier och dokumentärer och annat. Precis som musikbolagen börjar inse så är det då dags att börja konkurrera med enklare och bättre paketering till ett bra pris, eftersom meningslösa begränsningar till fantasipriser bara skrämmer bort kunderna. Det har gått att se på hundra tv-apparater i samma hus i flera decennier utan att kabel-tv-företagen har gått under, så att kortdelning skulle leda till omedelbar och total katastrof är inget annat än lögn baserat på dumhet och girighet.

Hemma har vi kvar vår analoga signal, och kommer fortsätta med det så länge som den finns kvar eller tills de erbjuder någonting med vettiga villkor. SÅ himla skoj är det inte att se deltävlingar i Idol. Faktiskt.

Andra bloggar om: , , , .

Annonser

oktober 1, 2007 - Posted by | idioti, media, politik, teknik

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s