Lassekrog: gott men snålt

Vi var på Lassekrog i närheten av Ljusdal igår för Ullis mamma som fyllde år.

Det var ganska snyggt med vita dukar och tygservetter, och tämligen god mat. Det är sällan man får riktigt mjukt och saftigt kött, men det hade de fixat bra. Tydliga och distinkta smaker och snyggt upplagt.

Men det hade ju varit bra om de hade sagt vad vi skulle få att äta innan de tog upp beställningar på dricka. Och om alla faktiskt hade fått sin dricka. Och om förrätten (toast skagen) hade varit större än 4×4 cm. Är inte toast skagen lite 80-tal förresten?

Sedan hade det varit ännu bättre om man hade fått lite mer mat än två tunna skivor i mitten på en gigantisk tallrik. Och om vi hade fått in mer potatis än 3 små risskålar med klyftpotatis på 8 vuxna personer. När vi beställde mer så höll servitrisen på att svimma, som om hon aldrig hade sett någon äta så mycket potatis förut. Mer än en potatis person? Makalöst! Det är uppenbarligen inte bara mobilbranschen som enbart har 14-åriga anorektiska tjejer som sin testpanel, även vissa restauranger har det.

Och varför, åh varför, kan man inte få in sitt kaffe samtidigt som efterrätten utan först en kvart senare? Jag måste ha någonting att skölja ner kaffet med, men nu hann det mesta av glassen smälta. Jättemysigt.

Det var jättegott, absolut. Men jag fick intrycket att stället drevs av någon franska köket-wannabe som tror att det hela går ut på att servera två korslagda dillkvistar istället för mat. Att servitriserna hade någon enkel version av folkdräkt på sig gjorde det hela väldigt schizofrent.

Kontrasten mot gårdagens middag på Nam Kang, där maten på typiskt koreanskt manér serveras lite mer i en stor hög i enorma mängder var nästan smärtsam.

Andra bloggar om: ,

Publicerad i mat

2 reaktioner till “Lassekrog: gott men snålt

  1. Måste tyvärr säga att vår egen upplevelse av Lassekrog stämmer på pricken….
    Synd- vore så enkelt att ändra till något RIKTIGT bra!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s