Basic personligt

Daniels personliga blogg

Australien skippar matte

Ännu en god nyhet för den svenska konkurrenskraften. Det är flera skolor i Australien som rekommenderar sina elever att inte läsa avancerad matematik (dvs allting från algebra och uppåt), eftersom det är så himla svårt. Om bara de bästa eleverna läser det så får de andra högre genomsittsbetyg, vilket gör att skolan kan skryta med hur höga betyg deras elever har. Samma sak händer i England.

Det här är ju på det hela taget ganska bra. Det gör nämligen att vi slipper konkurrera med den framtida arbetskraften där om de mer avancerade, intressanta och välavlönade jobben. Utan matte som grund kommer man ju inte så himla långt. Vi kanske ska få fler länder att lägga ner sina mattekurser, så att svenskar till slut är de enda som förstår vad en derivata är? Det skulle helt klart trissa upp vårat värde på arbetsmarknaden.

Framför allt så skulle det leda till en enormt spännande och bra värld, när all teknisk utveckling stannar och det ena landet efter det andra ramlar tillbaka till ett bondesamhälle, med sjukdomar och svält som resultat. Bra riktning ni har valt, era korkade jävla kortsiktiga megapuckon.

Förlåt, så där kanske jag inte ska skriva. Det är ju elakt mot de övriga megapuckona.

Andra bloggar om: , , .

Annonser

augusti 11, 2007 - Posted by | idioti, politik, problemlösning

3 kommentarer »

  1. Tyvärr så stöter jag på folk som har ”avancerade, intressanta och välavlönade” men för den skull inte vet vad en derivata är, aldrig har hört talas om komplexitetsteori och ser ut som frågetecken när man nämner ordet algoritm. Resultatet blir, föga förvånande, rätt mediokert. Bara för att en person inte har en teoretisk bas att stå på så verkar det inte innebära att personen blir hindrad från att få anställningar där dessa teoretiska kunskaper är nödvändiga, resultatet blir katastrofalt.

    Kommentar av Linus S. | augusti 11, 2007 | Svara

  2. Algoritm – är det en chokladböna?

    Kommentar av Ister | augusti 11, 2007 | Svara

  3. Ja, med en fantastisk komplexitet.

    Kommentar av Daniel Brahneborg | augusti 11, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s