Varianter på jordgubbsmarmelad

Det blev lite stressigt på slutet när jag kokade jordgubbar i söndags, så jag missade två varianter som jag hade velat prova.

Först att ha i lite rabarber. Det gör den lite mindre söt, och de harmoniserar riktigt bra.

Sedan att blanda i en näve chokladpellets. Jag provsmakade lite sådan marmelad på chokladfestivalen i våras, och det var lite för gott.

Rent teoretiskt så borde det även gå att göra sylt eller marmelad på jordgubbar marinerade i lite vin eller whisky eller nåt, bara för sakens skull.

Frågan är ju om det går att motivera att köpa några kilo jordgubbar till i år. Måste de där satans bären vara så himla goda?

Andra bloggar om: , , , , .

Annonser

En reaktion till “Varianter på jordgubbsmarmelad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s